Nyheter

CL600: En sivil utgave av flyet Bombardier Challenger 600, som det aktuelle spionflyet er basert på.
CL600: En sivil utgave av flyet Bombardier Challenger 600, som det aktuelle spionflyet er basert på.

Russland: Rutefly måtte endre kurs på grunn av Nato-fly

Et russisk rutefly måtte fredag morgen endre kurs over Svartehavet for å unngå kollisjon med et Nato-fly, hevder russiske myndigheter.

Publisert Sist oppdatert

Ruteflyet måtte gå 500 meter lavere for å holde seg på trygg avstand fra et av Natos overvåkingsfly, av typen CL600, opplyser russiske luftfartsmyndigheter, ifølge nyhetsbyrået Interfax søndag. Det skal ha vært et Aeroflot-fly med 142 personer om bord på vei fra Tel Aviv til Moskva.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russiske luftfartsmyndigheter har ikke sagt hvilket land som opererte spionflyet, men en talsperson for det russiske utenriksdepartementet indikerer at flyet tilhørte USA.

– Handlingene til det amerikanske luftvåpenet har skapt en trussel mot sivil luftfart. Selv om en katastrofe i luftrommet over Svartehavet har blitt avverget, betyr ikke det at USA og Nato kan fortsette å risikere menneskeliv ustraffet, sier talsperson Maria Zakharova til AFP via meldingstjenesten Telegram.

Også et privat jetfly av typen CL650 på vei fra feriebyen Sotsji til Skopje, hovedstaden i Nord-Makedonia, måtte angivelig endre kurs for å unngå Nato-flyet.

Verken Nato eller USA har kommentert saken.

Situasjonen i regionen er for tiden spent, og et stort antall russiske soldater er utplassert nær grensa til Ukraina.

Powered by Labrador CMS