Nyheter

BRO: Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser en ødelagt bro over elva Sejm i Kursk fylke.

Russland hevder Ukraina fikk Nato-hjelp til Kursk-offensiven

Russisk etterretning hevder at Ukrainas Kursk-offensiv ble forberedt i samarbeid med USA, Storbritannia og Polen. Landet har ikke lagt fram noen bevis.

Publisert

Den russiske etterretningstjenesten hevder ifølge det statseide, russiske nyhetsbyrået Tass også at Nato-rådgivere assisterte Ukraina i landets streiftog inn i den russiske regionen.

– De væpnede ukrainske styrkenes operasjon i Kursk-regionen ble forberedt med deltakelse fra USAs, Storbritannias og Polens etterretningstjenester, opplyser russisk etterretning ifølge avisa Izvestia.

– Enhetene som var involvert, gjennomgikk stridskoordinering på treningsanlegg i Storbritannia og Tyskland, heter det videre.

Den russiske etterretningstjenesten opplyser til Izvestia at den har «pålitelig informasjon» som gir belegg for påstandene, men har ikke lagt fram noen bevis.

Offensiven startet 6. august i år. Tirsdag opplyste ukrainske myndigheter at de har tatt kontroll over til sammen 93 bosetninger og et område på 1263 kvadratkilometer. Dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Dette er den største invasjonen av Russland siden andre verdenskrig. I helgen ødela ukrainerne en viktig bro i Kursk og skadet en annen bro i nærheten. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har opplyst at målet med offensiven er å danne en buffersone og å tære på Russlands krigsmaskineri.

Det hvite hus har tidligere uttalt at USA ikke fikk noe varsel fra myndighetene i Kyiv om at de planla en militæroperasjon i Kursk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS