Nyheter

GARANTI: Russlands president Vladimir Putin avviser at han vil invadere Ukraina, men vil ha bindende avtaler om at landet heller ikke skal bli medlem av Nato.
GARANTI: Russlands president Vladimir Putin avviser at han vil invadere Ukraina, men vil ha bindende avtaler om at landet heller ikke skal bli medlem av Nato.

Putin ber om garantier for at Ukraina ikke skal bli del av Nato

Russlands president Vladimir Putin vil ha bindende avtaler om at Ukraina ikke skal bli del av Nato og at vestlige våpen ikke skal plasseres i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russisk styrkeoppbygging langs grensen til Ukraina har skapt uro i Vesten. USAs president Joe Biden advarte i forrige uke Putin mot alvorlige konsekvenser hvis Russland angriper Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Putin har avvist at Russland har slike planer, men ba i en telefonsamtale med Johnson mandag om garantier for at Ukraina ikke skal bli del av Nato.

– Det er en direkte trussel mot Russlands sikkerhet, sa Putin i samtalen.

Putin la vekt på at det er behov for umiddelbare forhandlinger om bindende avtaler som utelukker at Nato utvides østover. Russland krever også at det ikke skal bli utplassert Nato-våpen i nabolandene, særlig i Ukraina.

Johnson gjentok på sin side de vestlige advarslene. Han sa at han er svært bekymret for styrkeoppbyggingen og understreket behovet for en diplomatisk løsning.

Les også: Forsvaret er spurt om å bistå med vaksinering.

Powered by Labrador CMS