Nyheter

PÅ GRENSEN: Dette arkivbildet er distribuert av den ukrainske grensevakten og viser en vakt som passer på mens et spesialkjøretøy graver en grøft. Bildet er fra Sumy og er datert 21. desember 2021.

Hæren i Ukraina opplyser at soldat er drept i kamp mot separatister

Ifølge ukrainske myndigheter gikk de prorussiske separatistene til angrep, og det ble besvart fra de ukrainske styrkene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Myndighetene opplyser at de prorussiske separatistene gikk til angrep utstyrt med blant annet maskingevær øst i landet. De ukrainske styrkene besvarte ilden, opplyser hæren i en uttalelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette skjer like i forkant av onsdagens møte mellom Russland og Nato i Nato-Russland-rådet, et møte som har som mål å senke spenningsnivået i Ukraina-konflikten, som har eskalert de siste månedene.

Vestlige land har anklaget Russland for å ha utplassert rundt 100.000 soldater nær Ukrainas grense og hevder russerne planlegger for en mulig invasjon av nabolandet i vinter. Russland har avvist dette og påpekt at de står fritt til å flytte på styrker på eget territorium.

Powered by Labrador CMS