Nyheter:

KRITISK: Putin og hans regjering beskylder Nato for å øke våpenleveransene til Ukraina.
KRITISK: Putin og hans regjering beskylder Nato for å øke våpenleveransene til Ukraina.

Anklager USA og Nato for å gjøre Ukraina til en «kruttønne»

USA og andre Nato-land er i ferd med å forvandle Ukraina til en kruttønne etter at Vesten slo alarm om russiske soldater på grensa, hevder Russland.

Publisert Sist oppdatert

Viseutenriksminister Sergej Rjabkov anklager ifølge russiske nyhetsbyråer andre land for å øke våpenleveransene til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– USA og andre Nato-land gjør bevisst Ukraina om til en kruttønne, sier han.

Kamper mellom ukrainske styrker og russisk-støttede separatister i Øst-Ukraina er trappet opp de siste ukene. Etter oppblussingen av volden har Russland bygget opp sine militære styrker langs grensa, noe som gir økt frykt for en større opptrapping av den mangeårige konflikten.

Les også: G7 ber Russland trappe ned i Ukraina

– Hvis det er noe forverring, så vil vi selvsagt gjøre alt for å trygge vår sikkerhet og tryggheten til våre borgere, hvor enn de er, sier Rjabkov.

Men Kiev og deres allierte i Vesten vil helt og holdent være ansvarlig for konsekvensene av en hypotetisk skjerpelse, tilføyer han.

Ukrainas utenriksminister møtte tirsdag Nato-sjef Jens Stoltenberg, som uttalte alvorlig bekymring for den russiske styrkeoppbyggingen.

Powered by Labrador CMS