Nyheter

LEDER: Jens Stoltenberg gratulerer Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren. Støre var både helseminister og utenriksminister i Stoltenbergs regjeringsperiode. Nå skal Støre selv styre landet.

Stoltenberg gratulerer Støre: Ser fram til samarbeid

Generalsekretær i Nato og tidligere Ap-statsminister Jens Stoltenberg gratulerer Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren og sier han ser fram til Nato-samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gratulerer Jonas Gahr Støre med valget og ønsker ham lykke til i arbeidet med å danne en ny regjering, sier Stoltenberg i en uttalelse til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han takker samtidig avtroppende statsminister Erna Solberg (H) for det han mener er viktige bidrag til Nato gjennom hennes åtte år lange regjeringsperiode.

Ap ble landets soleklart største parti, og Ap-leder Jonas Gahr Støre vil nå gå i samtaler med de andre rødgrønne partiene for å avklare hvilke partier som skal sitte i regjering.

– Jonas Gahr Støre har lang erfaring fra internasjonal politikk og kjenner Nato godt. Jeg ser fram til å samarbeide med ham i en tid preget av internasjonal uro, hvor det er viktig at vi står sammen i Nato og styrker internasjonalt samarbeid, sier Stoltenberg videre.

Powered by Labrador CMS