Nyheter:

Mye reddet fra havarerte Ingstad

Forsvaret har bestilt ståldeler og håper å ha fregatten Helge Ingstad på vannet innen fem-seks uker. Den videre skjebnen til havaristen er fortsatt uavklart.

Fregatten ankom marinebasen Haakonsvern i Bergen på lekter søndag kveld.

– Det er utrolig godt å få Helge Ingstad tilbake til Haakonsvern, sa sjøforsvarssjef Nils Andreas Stensønes under en pressekonferanse for skipet mandag formiddag.

Ifølge flaggkommandør Thomas Wedervang i Forsvarsmateriell dreier arbeidet seg nå om å berge størst mulig verdier. Forsvaret har så langt berget 1400 av til sammen 2500 deler som regnes som prioriterte fra havaristen.

Det skal gjøres en vurdering av tilstanden til skipet før Forsvaret tar en beslutning om dets videre skjebne, og det er bestilt prefabrikkerte ståldeler for å tette skroget.

– Målet er å få Helge Ingstad på vannet i løpet av fem-seks uker, sier han.

KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS ved Stureterminalen i Hordaland 8. november. I løpet av denne helgen ble fregatten plassert på lekteren Boabarge 33 og så gradvis hevet.


Nils Andreas Stensønes takket alle som har deltatt i hevingen, fra den startet og helt fram til skipet kom til basen.

– Jeg vil gjerne berømme dem for innsatsen de har gjort, sa Stensønes.

KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS ved Stureterminalen i Hordaland 8. november. I løpet av helgen ble fregatten plassert på lekteren Boabarge 33 og så gradvis hevet.

(©NTB) 

Powered by Labrador CMS