Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

MorgenbrifMorgenbrifhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Morgenbrif_ny.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=890Dette skriver norske medier om Forsvaret i dag.

Vil du abonnere på morgenbrifen? Registrer deg her.​

Fredag 19 oktober: 

KRIGSSKOLE: Forsvarets høgskole har for første gang samlet kadetter fra de tre forsvarsgrenene til en fellesperiode. Der skal de lære det mest grunnleggende i offisersutdanningen det første halvåret i det treårige utdanningsløpet. Forsvarets forum var med kadettene ut i felt på Heistadmoen for å se hvordan utdanningsreformen foregår i praksis.

LANDGANG: I disse dager starter øvelsen Northern Screen i Nord-Norge, en øvelse som involverer US Navy, US Marines, Hæren og Heimevernet. Som en del av øvelsen ble det onsdag landsatt flere landgangsfartøy i Bogen i Evenes kommune. I overkant av 700 amerikanske soldater fra US Marines skal øve sammen med soldatene fra Brigade Nord. I tillegg har soldater fra Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt (HV-16) vakt og sikring av kaia i Bogen under øvelsen.
Se video av at US Marines brukes amfibiekjøretøy under landsettingen.

SHOW: Veteran Alexander Øystå mener det er respektløst å kalle oppvisningen av Natos krigskapasitet for show og underholdning. Øystå, som er redaktør i Vi Menn, la onsdag ut et innlegg på Facebook hvor han gikk hardt ut mot kritikken.
– Som veteran ble jeg trist over at det finnes mennesker som tror krig er show og underholdning. Krig er forferdelig. Hvis det kommer noen som vil ødelegge det våre forfedre har bygget opp, så må vi slå tilbake, og da trenger vi både våpen og soldater, forklarer han til VG.
Han understreker at han ikke har fått med seg hvordan Forsvaret har lagt frem arrangementet, men mener det er leit at uttalelsen om «gladbobler på verandaen» fra oberst og sjef for Heimevernet i Trøndelag, Håkon Warø, blir trukket frem som argument.

AFGHANISTAN: Taliban hadde som mål å drepe sjefen for Nato-styrken, general Scott Miller, og politisjefen i Kandahar. Sistnevnte ble drept i angrepet, men den skuddsikre vesten reddet trolig livet til den amerikanske generalen. Miller ble ledsaget til fots av afghanske sikkerhetssjefer fra et møterom til en helikopterlandingsplass like ved, da gruppen ble angrepet først med skuddsalver, deretter med håndgranater. Les mer på NRK.no.

***

Hver morgen sender vi ut en oversikt over hva mediene har skrevet om Forsvaret det siste døgnet. Vil du abonnere? Meld deg på her


Publisert 22. mars 2017 13:18.. Sist oppdatert 19. oktober 2018 08:55.