Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

MorgenbrifMorgenbrifhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Morgenbrif_ny.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=890Dette skriver norske medier om Forsvaret i dag.

Vil du abonnere på morgenbrifen? Registrer deg her.​

Fredag 15. juni

STOPPET HEIS: Forsvarsdepartementet har foreløpig stanset utbyggingen av heis i Blåtårnet på Akershus slott, skriver forsvaretsforum.no. Da saken først ble omtalt i januar, reagerte de funksjonshemmedes organisasjoner med å beskrive den skisserte løsningen som en B-inngang. Det skal være flere grunner til at utbyggingen er stanset. En er at de funksjonshemmedes organisasjoner ikke ble tatt med på råd i en tidlig nok fase. En annen årsak er at kostnadsrammen for prosjektet skal ha økt med 25 prosent.

USA OG NORGE: At flere amerikanske soldater kan stasjoneres i Norge, bekymrer Russland. Det melder Nettavisen. I en uttalelse på Facebook skriver den russiske ambassaden i Norge at «slike handlinger er i strid med det norske vedtaket fra 1949 om å ikke åpne baser for fremmede lands stridskrefter på norsk territorium så lenge Norge ikke er angrepet eller utsatt for trusler om angrep».
– Vi kvalifiserer dem som tydelig uvennlige og de vil ikke forbli uten konsekvenser, står det i uttalelsen.

EVENES: Avinor vil ha et hastemøte med Forsvarsdepartementet om kostnadene knyttet til utbyggingen av den militære flybasen ved Evenes lufthavn, skriver NRK. Avinor ønsker en oversikt over hvilke kostnader de må ta og hvilke kostnader de skal ta. De frykter at det er de sivile flypassasjerene som til slutt vil få regningen.

F-35: – Om 4-5 år skal det ikke være dyrere å fly F-35 enn å fly F-16, sier viseadmiral Mathias Winter til Aftenposten. Sjefen for F-35-prosjektet i USA har denne uka vært i Norge. Her han blant annet besøkt Kongsberg Gruppen og hovedflystasjonen på Ørland.
– Flyet etterlever i dag alle krav som Norge og andre stilte. På noen områder er det rom for forbedringer og utvikling, absolutt, som på et hvilket som helst komplisert våpensystem. Men flyet kan slåss i dag, sier Winter.

KULTUROPPLEVELSE? Lørdag spiller Forsvarets stabsmusikkorps og Angelina Jordan på Karpedammen på Akershus festning. Jordan ble kjent da hun som 8-åring vant Norske Talenter i 2014.

INGVALD WAHL: – Så var det slutt, fredelig og verdig med sine nærmeste rundt. Ganske annerledes enn den motstand og uverdige behandling Ingvald Wahl selv og titusener sjøfolk møtte i etterkrigstidens Norge, skriver Guri Hjeltnes i dette minneordet på forsvaretsforum.no.
Torsdag ble krigshelt og krigsseiler Ingvald Wahl bisatt. Han ble 98 år gammel.

 

 

 

 


***

Hver morgen sender vi ut en oversikt over hva mediene har skrevet om Forsvaret det siste døgnet. Vil du abonnere? Meld deg på her

Publisert 22. mars 2017 13:18.. Sist oppdatert 15. juni 2018 09:05.