MorgenbrifMorgenbrifhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Morgenbrif_ny.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=890Dette skriver norske medier om Forsvaret i dag.

Vil du abonnere på morgenbrifen? Registrer deg her.​

Fredag 28.​​​april:​

LIBYA-KRIGEN. 
Da blant andre forsvarssjefen, daværende statsminister og utenriksminister holdt «krigsråd» i statsministerboligen om Libya 18. mars 2011, hadde datteren til Jens Stoltenberg russefest i naborommet. Det fremkommer i boken «Fredsnasjonen Norge» av Dagbladet-journalist Kristoffer Egeberg.
– Etter å ha jobbet med journalistikk og i Forsvaret, ser jeg tydeligere spriket mellom de politiske ambisjonene, og den realiteten norske soldater står overfor på bakken, sier Egeberg om den nye boken til VG.

ALLE JUBLET. Da Donald Trump valgte å sende missiler mot Syria fikk han bred støtte blant ledende politikere i vesten, deriblant i Norge. Det var delvis på grunn av Obamas manglende handlekraft i utenrikspolitikken, da særlig i forbindelse med Syria-krigen, mener seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier, Svein Melby.
– Mange mener han rettet opp imaget av USA som en handlekraftig supermakt, sier Melby til Dagbladet, noe han senere skuslet bort da han bløffet om en armada på vei til Nord-Korea, mener Melby. ​​

USIKKER FRAMTID. Fagbladet til Forsvaret, Forsvarets forum, står i fare for å bli lagt ned. Krefter i Forsvarsstaben ønsker å legge ned bladet, skriver Klassekampen.
Tidligere i uken fikk videre drift av Forsvarets forum bred støtte fra blant andre tillitsvalgte i i de ulike forsvarsgrenene.
– Vi ser den som en av de viktigste kildene for seriøs diskusjon om Forsvaret for offentligheten. Alternativet er framveksten av mer upålitelige debattfora, sier landstillitsvalgt i Luftforsvaret, Sigurd Svensen. ​
Nettavisen, Medier24​ og Forsvarets forum​ skriver også om den mulige nedleggelsen av fagbladet til Forsvaret.​​

SAKSBEHANDLERE. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier at forslaget til endringer i Riksrevisjonens kritikk ikke kom fra henne, men at det skyldes saksbehandlere i departementet. Dagens Næringsliv skrev tidligere i uken at Forsvarsdepartementet punkt for punkt ønsket å dempe kritikken fra Riksrevisjonen om sikring av kritiske objekter. Professor i offentlig rett, Eivind Smith, er kritisk til framgangsmåten til forsvarsministeren.
– Statsråden gir inntrykk av at det departementet har sendt over, er en tekst som noen nede i systemet har funnet på, sier Smith til DN.  

SAU I SKROGET. Et russisk spionskip sank da det kolliderte med et skip lastet med 8000 sauer. Det var rundt 40 kilometer nord for Bosporosstredet ulykken fant sted torsdag 27. april.  Alle om bord det russiske skipet «Liman» ble berget, skriver NTB i artikkel hos Dagens Næringsliv. Mannskapet på det Togo-registrerte skipet skal ha blitt reddet, hva som skjedde med sauene vites ikke.  

Publisert 22. mars 2017 13:18.. Sist oppdatert 28. april 2017 09:34.

 

 

Brifer fra uke 12<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Mediebrif_ukesbrif_BW.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Brifer fra uke 12Her finner du morgenbrifene fra 20.-24. mars. http://forsvaretsforum.no/brifer-fra-uke-12
Morgenbrifer fra uke 10<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Mediebrif_ukesbrif_BW.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Morgenbrifer fra uke 10Her finner du morgenbrifene fra 6.-10.marshttp://forsvaretsforum.no/morgenbrif-fra-uke-10
Brifer fra uke 11<img alt="" src="/forum-media/PubImages/Morgenbrief%20svarthvitt.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Brifer fra uke 11Her finner du morgenbrifene fra 13.-19.marshttp://forsvaretsforum.no/brifer-fra-uke-11