MorgenbrifMorgenbrifhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Morgenbrif_ny.jpghttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=890Dette skriver norske medier om Forsvaret i dag.

Vil du abonnere på morgenbrifen? Registrer deg her.​

Onsdag 24. januar: 

Andøya. Leder for Norges Offisersforbund ved Andøya flystasjon, Stein-Håkon Eilertsen, tror ikke forsvarsministeren er klar over hvor alvorlig personellsituasjonen på Andøya er. Det skriver Bladet Vesterålen. I fjor høst var det mer enn 30 ansatte som hadde forlatt Andøya flystasjon etter vedtaket om å flytte basen for de maritime overvåkingsflyene til Evenes.
– Situasjonen er alvorlig. Vi skal fase inn nye fly og et helt nytt system, samtidig som vi skal bytte base. Det skal vi gjøre i en tid hvor personellsituasjonen er dramatisk, hvor utsiktene framover heller ikke er veldig lovende. Det er krevende, og det kan bli svært vanskelig. Kanskje til og med umulig, sier Eilertsen.

 Kystradar. I 2020 er det slutt for kystradarstasjonene. Da skal de åtte stasjonene fra Træna til Vardø legges ned. På sikt er planen å erstatte stasjonene med satellitt, fly og eventuelt ubemannede kapasiteter.
– Vi legger ned et system som fungerer og blir uten dekning i mange år, advarer tillitsvalgt Bjørn Arne Pedersen.
De drøyt 20 ansatte i Kystradar Nord har de siste årene har vært underlagt Cyberforsvaret. De møtte cybersjef Inge Kampenes i Tromsø i forrige uke. Der fikk de forklart at målet er å drifte med en viss fleksibilitet til ut 2020. Les hele saken på forsvaretsforum.no.

Afghanistan. Det pågår et angrep mot Redd Barnas kontorer i Jalalabad, Afghanistan. Angrepet startet onsdag morgen norsk tid, da en selvmordsbomber detonerte en bilbombe ved inngangen til hjelpeorganisasjonens kontorer. Deretter stormet en gruppe væpnede menn inn på området. Minst elleve mennesker er så langt brakt til sykehus. Saken oppdateres fortsatt onsdag morgen, melder blant andre NRK og VG.
Publisert 22. mars 2017 13:18.. Sist oppdatert 24. januar 2018 08:45.