Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_2422_minnefondfornedrustnforum_2422_minnefondfornedrustnhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=10038Tidligere politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet Ingrid Johansen Aune, her sammen med tidligere minister Espen Barth Eide. Nå opprettes et minnefond i Aunes navn. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret/forum-media/PubImages/tkC8127.jpg

Minnefond for nedrustning og kvinner i konflikt

Tirsdag begraves tidligere politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet Ingrid Johansen Aune i Malvik. Nå opprettes et minnefond i hennes navn.

Stiftelsen Ingrid Aunes Minnefond skal årlig dele ut pris til et vitenskapelig eller journalistisk arbeid som har bidratt til å sette fokus på temaer Aune var opptatt av: Nedrustning, fredsarbeid, likestilling og kvinners rettigheter i konflikt.

Ingrid Johansen Aune (33) var en norsk arbeiderpartipolitiker fra Hommelvik i Sør-Trøndelag og ordfører i Malvik kommune. Hun var sterkt engasjert i internasjonal politikk og solidaritet, og hadde gjennom sitt virke en rekke posisjoner hvor hun jobbet for en bedre verden.

Politisk rådgiver

Ifølge nettsiden til minnefondet var Aune tilknyttet Den norske Atlanterhavskomité, der hun også jobbet i årene 2009-2011. Hun tok en mastergrad i samfunnsøkonomi på universitetet i Wisconsin i 2011. 

Hun var forskningsassistent på Norsk Utenrikspolitisk Institutt, NUPI, og på Institutt for forsvarsstudier. I 2012 fikk hun stillingen som politisk rådgiver for Espen Barth Eide i Forsvarsdepartementet, og senere Utenriksdepartementet.

Begraves tirsdag

Styreleder i stiftelsen er Marianne Marthinsen, mens styremedlemmer er Tord Dale, Espen Barth Eide, Susanne Kaluza, Paal Mangerud, Eskil Pedersen, Birgit Skarstein og Truls Wickholm.

Kjæresteparet Ingrid Aune og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) døde etter at fritidsbåten de satt i, havnet på et skjær utenfor Namsos natt til 1. august.

Aune begraves tirsdag 13. august.

Publisert 12. august 2019 15:21.. Sist oppdatert 13. august 2019 13:13.