Nyheter:

Kreml-komplekset i Moskva representerer Russlands politiske makt og er også bosted for den russiske presidenten.
Kreml-komplekset i Moskva representerer Russlands politiske makt og er også bosted for den russiske presidenten.

Tidligere journalist anklaget for Nato-spionasje i Russland

Ivan Safronov, informasjonsrådgiver i den føderale russiske romorganisasjonen Roskosmos, er pågrepet og siktet for å spionere for et Nato-land.

Publisert

Det er ikke kjent hvilket Nato-land det gjelder.

Ivan Safronov, en tidligere profilert journalist, tiltrådte i jobben som informasjonsrådgiver for Roskosmos-sjefen Dmitrij Rogozin for to måneder siden.

Safronov er siktet for forræderi og risikerer opp til 20 år i fengsel. Han er anklaget for å ha samlet inn konfidensiell informasjon fra det russiske militæret på forespørsel fra et Nato-land, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax, som siterer FSB-kilder.

Ifølge Interfax er det mulig at saken kan kobles til Safronovs tidligere journalistiske arbeid opp mot militæret. Roskosmos sier saken ikke er relatert til Safronovs stilling i organisasjonen.

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov sier at ifølge informasjonen som Kreml er blitt presentert med, så er Safronov ikke pågrepet for journalistisk aktivitet.

Safronov hadde en prestisjefylt jobb som Kreml-reporter, men fikk sparken i avisen Kommersant i fjor. Elleve journalister sa opp i protest mot oppsigelsen av Safronov og redaktøren Maksim Ivanov.

Powered by Labrador CMS