MEDALJER: Ledende menig Emma Bjune og Jan Nordskog er de første menige i Sjøforsvaret til å motta feltsportmedaljen.Foto: Fredrik Nydahl, hentet fra Sjøforsvaret sin Facebook side.
Menige i Sjøforsvaret mottar feltsportmedaljen for første gang
To vernepliktige fra IM-seksjonen på Haakonsvern mottok medaljen.
Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
14. april delte sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Rune Andersen, ut feltsportmedaljen til ledende menig Emma Bjune og Jan Nordskog, begge vernepliktige fra Information Management (IM)-seksjonen, på Haakonsvern.
Annonse
Tips oss:
Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.
Det ble en høytidelig, men koronavennlig seremoni på oppstilling med medsoldater fra samme kohort, skriver Sjøforsvaret i et innlegg på Facebook.
For å øke interessen for militære ferdigheter, har forsvarssjef Eirik Kristoffersen endret statuttene for de militære ferdighetsmerkene. Han understreker at kravene er de samme, selv om statuttene er endret.
– Ferdighetsmessig er det like krevende som før. Det viktigste for meg er at vi hever interessen og legger til rette for mer militær idrett og militær skyting. Det er grunnleggende for Forsvaret, sier Kristoffersen.
Lang Tradisjon
Ferdighetsmerker skal oppøve mot, tilegnelse av styrke, og utholdenhet rettet mot feltmessig hardførhet. I Forsvaret har ferdighetsmerkene lang tradisjon. Skyttermerket ble innført allerede i 1861, skimerket og marsjmerket i 1915, mens infanterimerket kom i 1928.
Totalt sett dekker de ulike ferdighetsmerkene det meste av basisferdighetene en soldat bør beherske.
Med de nye statuttene kan vernepliktige opparbeide seg et flertalls merker i løpet av førstegangstjenesten. Ledende menig Emma Bjune og Jan Nordskog er de første menige i Sjøforsvaret til å motta feltsportmedaljen.