Nyheter

ALLE SKAL MED: Det er ikke lenger bare Hæren som skal ha muligheten for bruk av private sko skrevet i sitt uniformsreglement.

Forsvaret innfører bruk av private feltstøvler 

I påvente av nye marsjstøvler åpner Forsvaret opp for at alle skal kunne ta i bruk privatinnkjøpte sko.  

Publisert Sist oppdatert

–  M/77 er en «elsk-hatstøvel». Det er mange som er glad i den og den har tjent oss godt i mange år, men det er også mange som sliter med den. Derfor har vi valg å tillate egne, moderne støvler som er mer skånsomme for beina, sier Forsvarets sjefssersjant Rune Wenneberg til Forsvarets forum. 

Fram til nå har det kun vært Hæren som har valgmuligheten innført i sitt uniformsreglement, men nå skal det endres og gjelde for alle grener. 

– Årsaken er at mange har behov for en annen type skotøy, som både har bedre komfort, men også er skadeforebyggende. Det er en valgmulighet gjør det mulig å ta bedre vare på beina sine, sier Wenneberg. 

Han forklarer videre at dette er en praksis som allerede gjøres på tvers av avdelingene, men at det med tid har blitt en sedvane som ikke har blitt fulgt opp skikkelig. 

– Det vi kommer til å si er at man kan bruke privatinnkjøpte støvler som er like gode eller bedre enn de utleverte, så lenge de er hel-sorte og går over ankelen, forklarer han. 

I Forsvarets nye uniformsdirektiv som er forventet å være ferdigstilt i løpet av 2024, vil dette være en mulighet fram til de nye marsjstøvlene er på plass. 

Tips oss:

SHar du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Å være fleksibel på bruken av alternativt utstyr har vært et tema i Forsvaret i mange år. Vi ser også at i andre land er det helt vanlig, sier han.  

Wenneberg legger til at de samme forsikringsreglene vil gjelde, som når man bruker utstyr som Forsvaret har delt ut og godkjent, ved for eksempel frostskader eller belastningsskader. 

– Utfordringen vil nok være at det er avdelingene selv lokalt som må foreta en vurdering knyttet til viktigheten av at befalet skal bruke det samme utstyret som de som er inne til førstegangstjeneste, sier han. 

– Det krever såklart at man lokalt foretar gode vurderinger, ikke bruker privatinnkjøpt utstyr som er helsefarlige og sunn fornuft, legger han til. 

Powered by Labrador CMS