Nyheter

STORMPANSERVOGN: 59 ytterligere Bradley-stormpanservogner er blant det som gis Ukraina i den siste pakken militærhjelp fra USA.
STORMPANSERVOGN: 59 ytterligere Bradley-stormpanservogner er blant det som gis Ukraina i den siste pakken militærhjelp fra USA.

USA sender våpenpakke på 2,5 milliarder dollar til Ukraina

USA sender en ny stor pakke med militærbistand til Ukraina. Blant det som sendes, er 59 Bradley-stormpanservogner og 90 pansrede Stryker-personellkjøretøyer.

Publisert

I tillegg sendes Avenger-luftforsvarssystemer og flere typer ammunisjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Pakka inkluderer ikke stridsvognene som Ukraina har bedt om, men fra Pentagon-hold het det i går at kjøretøyene blir nyttige for det ukrainske militæret når russiske styrker nå graver skyttergraver og legger ut miner.

– For å gi ukrainerne muligheten til å bryte igjennom russiske forsvarslinjer, er fokus nå skiftet over til å sørge for at de kan kombinere beskytning med å manøvrere seg på et vis som vil være mer effektivt, sa Colin Kahl i Pentagon.

Les også: Det hadde vært fint med litt mer informasjon om artillerigranater

I alt har ukrainerne blitt lovet 109 Bradley-vogner i denne pakka og en annen som ble kunngjort i starten av måneden.

Totalt har USA gitt mer enn 26,7 milliarder dollar i militær bistand til Ukraina siden Russland invaderte i februar i fjor.

Debatt: Stridsvogn – historie eller framtid?

Powered by Labrador CMS