Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

Mangler kongemerker

Mange soldater i Brigade Nord får ikke bruke beret i 17. mai-toget fordi avdelingene ikke klarer å skaffe kongemerket som skal sitte i hodeplagget.

Tragisk og skandale er ord som går igjen når soldatene beskriver problemstillingen, og skylder på det sentraliserte anskaffelsesregimet til Forsvarets logistikkorganisasjon (Flo). 

– Jeg ville gått i uniform i 17. maitoget i Oslo hvis jeg kunne ha brukt beret, for det er mange soldater som går i toget. Med feltlue ser det for dumt ut. 

–Her i Rusta leir får vi ikke bruke bereten uten merke, selv om den er utlevert, sier menig Toan Bui fra Oslo.

Og bereten har de slitt for, forklarer Marte Melvold fra Tønsberg:

– Vi gjennomførte beretløpet i vinter, og gjorde oss fortjent til den blå bereten. Når vi reiser i feltlue, ser vi ut som vi fortsatt er rekrutter, for bereten skal jo også vise at vi er ferdig med den perioden.

Ved depotet på Bardufoss ble de siste luemerkene delt ut til august-kontingenten. Avdelingene har på ymse vis prøvd å få tak i luemerker som har ligget på bortgjemte lager, samt brukte merker - men fortsatt er det mange soldater som er uten.

 

 

_DSC9336_DSC9336http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/_DSC9336.JPGhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1109FORSØKER Å SKAFFE MERKER: Oversersjant Susanne Voll mangler noen titalls kongemerker. Foto: Torbjørn Løvland.

– Vi har rasket sammen merker til 19 soldater i denne troppen, og så har jeg bestilt 26 merker gjennom FUNIF (uniformsutsalget) til 90 kroner stykket – sikkert tre ganger den prisen vi egentlig skulle betalt. Da vil alle i kompani B i Sambandsbataljonen ha fått merke, sier administrasjonsoffiser Susanne Voll. Hun er like frustrert som resten av bataljonen, hvor to kompanier mangler luemerker.

I Flo opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Hallingstorp at nye luemerker snart er på vei:
– Det har beklageligvis oppstått en situasjon hvor vi har gått tom for luemerker, og ny leveranse har blitt forsinket av ekstremt strenge anskaffelseskrav. Men nå skal de snart være ute ved avdelingene.

 

 

_DSC9341_DSC9341http://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/_DSC9341.JPGhttp://forsvaretsforum.no/forum-media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=1108SAVNET: Slik ser luemerket som mangler i Sambandsbataljonen i Brigade Nord ut. Foto: Torbjørn Løvland.


P.s: Visste du at kavaleriet fikk svart beret fordi det var mest praktisk når stridsvognmannskaper fikk sot på lua si?


Publisert 12. mai 2017 15:55.. Sist oppdatert 11. juli 2017 13:23.

 

 

Veteranprisvinner samlet inn 130.000 kroner i juleauksjon<img alt="" src="/forum-media/PubImages/003.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Veteranprisvinner samlet inn 130.000 kroner i juleauksjonPå fire år har Arild Lihaugs auksjoner bidratt til nærmere en million kroner til veteranformål.http://forsvaretsforum.no/veteran-samlet-inn-130-000-på-auksjon
Verksteder blir ikke lagt nedVerksteder blir ikke lagt nedhttp://forsvaretsforum.no/veteran-samlet-inn-130-000-på-auksjon/verksteder-reddet-fre-nedleggelse
– Vi har industrien i ryggen<img alt="" src="/forum-media/PubImages/AIM%20-%20oppkjøp%20bilde%20Konsberg.jpg" style="BORDER:0px solid;" />– Vi har industrien i ryggenSyv år etter at staten tok over eierskapet av AIM Norway, blir selskapet solgt for rundt 150 millioner kroner til Kongsberg Gruppen og finske Patria. http://forsvaretsforum.no/oppkjøp-av-aim-trygger-arbeidsplasser