Opposisjonen avviser forslag om maktdeling i kriserammede Mali

Vestafrikanske meklere foreslår at makten i Mali deles mellom opposisjonen og den hardt pressede presidenten Ibrahim Boubacar Keita.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Titusenvis av maliere har siden starten av juni deltatt i demonstrasjoner med krav om at Keita må gå. Kravet økte etter at sikkerhetsstyrker nylig slo hardt ned på protestene mot regjeringen. Minst tolv mennesker mistet livet.

Demonstrasjonene ble satt på vent da meklere fra de 15 landene i den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innledet samtaler. Etter flere dager med samtaler foreslo Ecowas' meklere at presidentens koalisjonsregjering får halvparten av plassene i en ny samlingsregjering.

Opposisjonen kan få 30 prosent, mens en gruppe fra sivilsamfunnet kan få 20 prosent, lyder forslaget fra meklerne, som ledes av Nigerias president Goodluck Jonathan.

Opposisjonsalliansen som kaller seg 5. juni-bevegelsen, avviste forslaget og oppfordret til nye demonstrasjoner mandag.

I likhet med mange av Malis innbyggere er opposisjonen frustrert over måten presidenten styrer landet på. Økonomien er skakkjørt, korrupsjon er utbredt og den åtte år lange konflikten med ytterliggående islamistopprørere ser ikke ut til å avta.

Powered by Labrador CMS