Nyheter

ANKLAGET: I dette bildet utgitt av det russiske utenriksdepartementets pressetjeneste går Russlands utenriksminister Sergei Lavrov, til venstre, og Malis Malis utenriksminister Abdoulaye Diop inn i en sal for sine samtaler i Moskva, Russland, torsdag 11. november 2021 .

Mali avviser at russiske leiesoldater er i landet

Regjeringen i Mali avviser at det er utplassert leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen etter at Norge og 14 andre land har rettet anklager mot Russland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen avviser formelt disse grunnløse anklagene om angivelig utplassering av elementer fra et privat sikkerhetsselskap i Mali, står det i en uttalelse fra Malis regjering.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Regjeringen skriver at den «krever at den blir forelagt bevis av uavhengige kilder».

Mali avviser å ha engasjert Wagner-gruppen. Derimot har det vært russiske instruktører i Mali som ledd i en satsing for å styrke den operative evnen i Malias forsvar og sikkerhetsstyrker, uttaler regjeringen.

– Malis regjering var kun involvert i et partnerskap på statlig nivå med Russland, står det videre i uttalelsen.

Torsdag rettet Norge og 14 andre land, blant dem Canada, Tyskland, Storbritannia, Sverige og Danmark, anklager mot Russland for å støtte leiesoldater fra den private russiske Wagner-gruppen i Mali.

– Vi er kjent med den russiske regjeringens involvering i å gi materiell støtte til utplasseringen av Wagner-gruppen i Mali og ber Russland om å vende tilbake til en ansvarlig og konstruktiv oppførsel i regionen, heter det i en uttalelse fra de 15 landene og som Frankrikes utenriksdepartement offentliggjorde torsdag.

Powered by Labrador CMS