Nyheter

EKSPLOSJONER: Ordfører i Kyiv opplyser om flere eksplosjoner i hovedstaden. Bildet er tatt under Forsvarets forums reportasje i Kyiv i januar 2022.
EKSPLOSJONER: Ordfører i Kyiv opplyser om flere eksplosjoner i hovedstaden. Bildet er tatt under Forsvarets forums reportasje i Kyiv i januar 2022.

Ordfører: Flere eksplosjoner i Kyiv

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko opplyser onsdag at det har vært flere eksplosjoner i den ukrainske hovedstaden Kyiv. Det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Publisert

Ifølge ordføreren dreier det seg om bydelen Sjevtsjenko. Det er en gammel bydel som inneholder flere kjente bygninger, som for eksempel St. Sofia-katedralen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De første meldingene kom litt før klokken 6. Nødetater er på stedet, skriver Kyiv Independent.

På meldingstjenesten Telegram opplyser Klitsjko i 6.30-tiden at de har skutt ned ti iranskproduserte droner av typen Shahed. Opplysningen er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.

To administrative bygninger ble skadet i angrepet, men det er ikke kommet meldinger om at personer er såret, sier Svitlana Vodolaga, talsperson for Kyivs redningstjeneste, til kringkasteren Suspilne movlennja ifølge The Guardian.

Ifølge Kyiv-regionens guvernør Oleksij Kuleba er byens luftvernsystem i drift, melder Sky News. Luftvernsirene skal ha gått 20 minutter før eksplosjonene, ifølge kanalen, som viser til nyhetsbyrået Reuters.

Powered by Labrador CMS