Nytt om navn

NY STILLING: Oberst Kristian Lyssand er utnevnt til brigader og ny sjef for Luftoperativt inspektorat.
NY STILLING: Oberst Kristian Lyssand er utnevnt til brigader og ny sjef for Luftoperativt inspektorat.

Kristian Lyssand er ny sjef for Luftoperativt inspektorat

Han overtar stillingen etter generalmajor Rolf Folland, som er sjef for Luftforsvaret.

Publisert

Oberst Kristian Lyssand kommer fra stillingen som sjef for 134 luftving, som holder til på Rygge og Gardermoen. Han ble i statsråd i dag utnevnt til brigader og ny sjef for Luftoperativt inspektorat (LOI), skriver Forsvaret i en pressemelding.

Lyssnad er utdannet F-16 flyger, har en master fra Forsvarets Høgskole og sjefskurs fra USA og lang erfaring fra operasjoner i hjemme og i Afghanistan, Kosovo og Libya. Han har vært skvadronssjef ved 332 skvadron, jobbet ved operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben, og som nestkommanderende ved operasjonsavdelingen (J3) ved Forsvarets operative hovedkvarter.

- Kristian har de beste forutsetningene for å lykkes i jobben som sjef LOI. Han har bred erfaring og god forståelse for våre utfordringer innen fag og kompetanse, og utviklingen frem mot et moderne luftforsvar, sier generalmajor Rolf Folland som er sjef for Luftforsvaret.

Lyssand tiltrer offisielt i stillingen den 7. september.

- Dette ser jeg virkelig frem til. Det er en viktig stilling i en tid der Luftforsvaret moderniseres, med innfasing av nye systemer og utfasing av gamle. Jeg ser frem til å bruke min erfaring til å fortsette videreutviklingen av LOI, sammen med alle de dyktige menneskene ved avdelingen og i Luftforsvaret, sier Lyssand.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til [email protected]. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS