Nyheter:

Militære vakter i Luftforsvaret under øvelse Falcon Respons ved Rygge i september i år.
Militære vakter i Luftforsvaret under øvelse Falcon Respons ved Rygge i september i år.

Vakt fikk konvertere til militær stilling etter sak i Diskrimineringsnemda

En ansatt i Luftforsvaret fikk medhold i Diskrimineringsnemnda om at han hadde rett til å gå i uniform og bære våpen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 53 år gamle mannen var sivilt ansatt som vakt i avdelingen der det også andre sivilt ansatte arbeidet. Han var den eneste med bakgrunn fra Luftforsvaret, skriver Karriere360.

Mannen ønsket å få sin stilling gjort om til militær, men fikk nei. Hans sivile kolleger i avdelingen fikk imidlertid sine stillinger konvertert til militære stillinger. To av dem var på samme alder, men hadde bakgrunn fra Hæren og Sjøforsvaret.

Han mente derfor at det var aldersdiskriminering og viste i sin klage til at kollegene gikk i grønt og bar våpen.

«Klærne symboliserer autoritet og myndighet, og våpen er et vesentlig moment ved en operativ vaktstyrke,» står det i klagen.

Nemnda vurderte klagen etter arbeidsmiljøloven, og slår fast at mannen er forskjellsbehandlet fordi han ikke har fått samme behandling som sine kolleger i samme avdeling.

– Luftforsvaret tar diskrimineringsnemndas avgjørelse på alvor. Ivaretakelse av personellet er vår viktigste oppgave. I dette tilfellet har vi tatt nemndas avgjørelse til etterretning, og vedkommende fikk militær tilsetting og T-60 i april 2019, skriver kommunikasjonssjef Stine Barclay Gaasland i en epost.

T-60 betyr at pensjonsalder er 60 år.

Powered by Labrador CMS