Nyheter:

Tyskland kjøper flere Eurofighter-fly for å erstatte sine aldrende Tornado-maskiner. Men landet kompletterer kjøpet med et antall amerikanske F-18 for å balansere hensynet til allierte på begge sider av Atlanterhavet

Tyskland kjøper både amerikanske og europeiske kampfly

Tyskland erstatter sine aldrende Tornado-kampfly med fly fra både amerikanske Boeing og europeiske Airbus.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tyske regjeringen ønsker å balansere hensynet til både sine europeiske og amerikanske allierte med sitt kampflykjøp. Beslutningen om å gå videre med det amerikanske kjøpet har imidlertid vekket reaksjoner, på grunn av det kritikerne mener er mangel på åpenhet.

– Forsvarskomiteen i Forbundsdagen vil få planen for anskaffelse på sitt bord i løpet av de nærmeste dagene, sier forsvarsdepartementets talsmann Arne Collatz-Johannsen.

Kilder med kjennskap til saken bekrefter meldingene om at det dreier seg om 90 Eurofighter-fly fra Airbus og 45 av Boeings F-18-maskiner.

En løsning som balanserer alliansene på begge sider av Atlanterhavet anses å være av avgjørende viktighet av konservative Angela Merkels regjering. Som ledd i landets forpliktelser i NATO-samarbeidet, må det tyske luftforsvaret ha fly som kan bære amerikanske atombomber også etter at Tornado-flyene fra 70-tallet pensjoneres. Flyene er for tiden de eneste i Luftwaffe med denne muligheten.

Den tyske forsvarsministeren Annegret Kramp-Karrenbauer informerte sitt amerikanske motstykke Mark Esper om innkjøpsplanene i helgen, opplyser Collatz-Johannsen.

Powered by Labrador CMS