Nyheter:

LÅTSLIPP: Kjell Arne Sunde har skrevet låta «Blue Berets in this UN Mission». Den skal fremføres for første gang under Libanon-festen på Akershus festning.
LÅTSLIPP: Kjell Arne Sunde har skrevet låta «Blue Berets in this UN Mission». Den skal fremføres for første gang under Libanon-festen på Akershus festning.

Sangen om den blå bereten

Libanon-veteran Kjell Arne Sunde har skrevet egen UNIFIL-låt.

Publisert Sist oppdatert

Wounds on their bodies and wounds in the soul
Serving as peacekeepers, has taken its toll

Flere artister og band skal underholde når Forsvaret steller i stand fest for Libanon-veteraner. Men Kjell Arne Sunde har tatt det ett skritt lenger. Han har skrevet Libanon-låt, og på Akershus festning skal den fremføres for første gang. Sunde håper på allsang.

– Dette er veldig stas. Jeg er spent. Det er stort at Forsvaret gjør så stor ære på Libanon-veteranene, sier han. 

– Jeg har skrevet flere låter. Mange av dem handler om mine erfaringer som veteran. Derfor bestemte jeg meg for å lage en låt for å hedre den norske innsatsen i Libanon. 


– Refrenget tar utgangspunkt i når vi kom dit – 1978. Og så nevner jeg flere av de stedene vi var og som har betydd mye for oss nordmenn. Jeg tror mange veteraner kommer til å kjenne seg igjen, sier 50-åringen. 

Jeg tror mange veteraner kommer til å kjenne seg igjen

Han kaller seg rocker, men mener at låta han har laget, er roligere. 

– Det jeg ønsker å få frem i låta, er det gode samholdet. Det er det jeg husker best: kameratskapet. Og så vil jeg hedre våre falne og de som fikk skader. Mange lever med de skadene i dag. 

Han dro til Libanon i 1988 fordi en kamerat hadde vært der. I tillegg søkte han spenningen. Kjell Arne Sunde ble geværmann. Etter et halvt år hjemme, søkte han seg ned igjen. I dag er han gift med en libaneser. De møttes da han var i Libanon. 

De to kontingentene jeg var der, må være noen av de beste periodene i mitt liv

– De to kontingentene jeg var der, må være noen av de beste periodene i mitt liv. 

All of us, blue berets
Were UN-soldiers in Lebanon, blue berets
We served in UNIFIL
In the service of peace, pride we feel

Kjell Arne Sunde er en av flere veteraner som skal opptre under Libanon-festen på Akershus festning. Roger Bjorøy-Karlsen og bandene New Saqi Swingers og US Jazz Ambassadors skal alle spille. Kjell Arne Sunde er også med i New Saqi Swingers. Det er i tillegg ventet at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen skal spille.