Nyheter:

LÅTSLIPP: Kjell Arne Sunde har skrevet låta «Blue Berets in this UN Mission». Den skal fremføres for første gang under Libanon-festen på Akershus festning.

Sangen om den blå bereten

Libanon-veteran Kjell Arne Sunde har skrevet egen UNIFIL-låt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Wounds on their bodies and wounds in the soul
Serving as peacekeepers, has taken its toll

Flere artister og band skal underholde når Forsvaret steller i stand fest for Libanon-veteraner. Men Kjell Arne Sunde har tatt det ett skritt lenger. Han har skrevet Libanon-låt, og på Akershus festning skal den fremføres for første gang. Sunde håper på allsang.

– Dette er veldig stas. Jeg er spent. Det er stort at Forsvaret gjør så stor ære på Libanon-veteranene, sier han. 

– Jeg har skrevet flere låter. Mange av dem handler om mine erfaringer som veteran. Derfor bestemte jeg meg for å lage en låt for å hedre den norske innsatsen i Libanon. 

VETERAN: Kjell Arne Sunde var to kontingenter i Libanon.


– Refrenget tar utgangspunkt i når vi kom dit – 1978. Og så nevner jeg flere av de stedene vi var og som har betydd mye for oss nordmenn. Jeg tror mange veteraner kommer til å kjenne seg igjen, sier 50-åringen. 

Jeg tror mange veteraner kommer til å kjenne seg igjen

Han kaller seg rocker, men mener at låta han har laget, er roligere. 

– Det jeg ønsker å få frem i låta, er det gode samholdet. Det er det jeg husker best: kameratskapet. Og så vil jeg hedre våre falne og de som fikk skader. Mange lever med de skadene i dag. 

Han dro til Libanon i 1988 fordi en kamerat hadde vært der. I tillegg søkte han spenningen. Kjell Arne Sunde ble geværmann. Etter et halvt år hjemme, søkte han seg ned igjen. I dag er han gift med en libaneser. De møttes da han var i Libanon. 

De to kontingentene jeg var der, må være noen av de beste periodene i mitt liv

– De to kontingentene jeg var der, må være noen av de beste periodene i mitt liv. 

All of us, blue berets
Were UN-soldiers in Lebanon, blue berets
We served in UNIFIL
In the service of peace, pride we feel

Kjell Arne Sunde er en av flere veteraner som skal opptre under Libanon-festen på Akershus festning. Roger Bjorøy-Karlsen og bandene New Saqi Swingers og US Jazz Ambassadors skal alle spille. Kjell Arne Sunde er også med i New Saqi Swingers. Det er i tillegg ventet at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen skal spille.

Powered by Labrador CMS