Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen

Langtidsplanen legges fram etter påske

«I slutten av mars», var beskjeden fra forsvarsministeren i februar. Nå er fremleggelsen av langtidsplanen forskjøvet til over påske.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser seniorrådgiver Lisa Nordøen i Forsvarsdepartementet i en e-post til Forsvarets forum.

– Etter samtaler med partiene på Stortinget vil regjeringen ikke oversende ordinære saker til behandling før påske, skriver Nordøen, og legger til:

– Dette skyldes den ekstraordinære situasjonen som følge av koronautbruddet.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på [email protected].

Neste langtidsplan for forsvarssektoren gjelder for perioden 2021 til 2024. Den baserer seg blant annet på det fagmilitære rådet som forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen la frem i oktober i fjor. Der anbefalte forsvarssjefen alternativ A, som han har kalt «All inclusive»-Forsvaret til Forsvarets forum.

– Vi kommer til å utarbeide en langtidsplan som baserer seg på de innspillene vi har fått fra forsvarssjefen, men også fra andre. Vi gjør ganske mye arbeid for å se hvordan vi kan utnytte personelldelen bedre, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til Forsvarets forum da han besøkte Artilleribataljonen på Setermoen i februar.

Da antydet han også at regjeringens forslag til langstidsplan ville legges fram i slutten av mars. Grunnen til det var at den skulle rekke å behandles i løpet av den såkalte vårsesjonen på Stortinget.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.