Nyheter:

BLIDE: Betjeningen på YX Oppdal, her representert av Kari Bø (t.v) og Camilla Hernes, yter alltid god service selv om de har veldig mye å gjøre i disse dager.\n

Pølsefest på bensinstasjonen

Øvelse Trident Juncture gir gode inntekter for YX-stasjonen i Oppdal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Noe er galt med denne døren. Ikke rart siden så mange går inn og ut her.

Det sier en av de ansatte på YX-stasjonen i Oppdal mens hun ser bekymret på døren. Den automatiske inngangsdøren til bensinstasjonen har i likhet med de ansatte ikke fått mye fred de siste dagene. Soldater fra øvelse Trident Juncture har tråkket inn i hopetall på stasjonen og forsynt seg grovt av blant annet pølser, godteri, hamburgere og fylt tanken med drivstoff.

Og ennå er det lenge igjen av øvelsen.

– Det har vært veldig mange innom her og det merkes at øvelsen er kommet hit, sier en blid og fornøyd Kari Bø, som står bak kassen på stasjonen.

Rett før Forsvarets forum var innom stasjonen hadde en gjeng fra innsatsstyrke Archery i HV-11 vært innom og handlet pølser, hamburgere med mer. 

– Det kan være stille lenge, før det plutselig eksploderer en time eller to... (Kari Bø, ansatt ved YX-bensinstasjonen). 

Ikke lenge etterpå gikk inngangsdøren opp igjen og inn kom flere fra US Marines.

De ansatte på stasjonen var forberedt på at det kunne komme innom en del soldater.

POPULÆR: Bensinstasjonen YX på Oppdal er tidvis invadert av soldater som deltar på øvelse Trident Juncture. Det synes betjeningen bare er gøy.\n
POPULÆR: Bensinstasjonen YX på Oppdal er tidvis invadert av soldater som deltar på øvelse Trident Juncture. Det synes betjeningen bare er gøy.\n


– Men vi var ikke helt forberedt på at de skulle komme hit såpass ujevnt. Det kan være stille lenge, før det plutselig eksploderer en time eller to, så er det stille igjen. For å møte dette er vi alltid minst to på jobb, sier Bø, som synes det er spennende med en stor øvelse i bygda.

– Vi har en avtale med Forsvaret som gjør at mange fyller drivstoff her. Det går også mye av Red Bull, snus og mat. Hamburgere er det vi selger aller mest av. Spesielt den på 250 gram, ler Bø.

– Og alle oppfører seg fint?

– Jada, de er så snille, atte.

Powered by Labrador CMS