Nytt om navn

NY STILLING: Christine Langøen har er den første kvinnen som har bestått skipsklareringskurs på Skjold-klassen og har blitt klarert som skipssjef.
NY STILLING: Christine Langøen har er den første kvinnen som har bestått skipsklareringskurs på Skjold-klassen og har blitt klarert som skipssjef.

Christine Langøen er første kvinnelige skipssjef på Skjold-klassen

Kapteinløytnant Christine Lunde Langøen har gjennomført og bestått skipsklareringskurs på Skjold-klassen, og er klarert som skipssjef.

Publisert Sist oppdatert

Kapteinløytnanten er den første kvinnen som har bestått dette kurset, og blir dermed den første kvinnelige skipssjefen på Skjold-klassen.

Langøen går fra NK til skipssjef og ser for seg at det vil bli krevende.

– Det er mye man skal mestre og ha kontroll på. Jeg kommer til å lære og utvikle meg til den dagen jeg gir meg som sjef. Jeg vet også at å operere Skjold-klassen er noe av det råeste man kan gjøre på sjøen i Forsvaret, og forventer enda flere spennende år på jobb foran meg, sier hun.

Den nye skipssjefen forteller at i hennes karrierer har hun alltid en overordnet hun har vendt seg til for råd , når utfordringene har vært store. Nå vil folk vende seg til henne.

– Det er et stort ansvar, men det er et ansvar jeg er klar for, fortsetter hun.

I tiden fremover forteller Langøen at hun vil seile som skipssjef og nyte tiden.

– Det er en kjent sak at det er et tøft kurs, så nå skal det bli godt å komme seg på sjøen for å øve og løse oppdrag uten å være under evaluering, avslutter hun.

Les også: Ingvild Ytrehus ny direktør for avdeling for vei og landforsvar i Statens havarikommisjon

I 2018 ble Iris Fivelstad den første kvinnelige fregattsjef. I 2004 ble Celine Eriksen og Line Thorsberg de første kvinnelige skipssjefene på Stridsbåt 90, et hurtiggående militærfartøy. Videre i 1999 ble Tone Størksen Norges første kvinnelige skipssjef på minefartøy, og i 1995 ble Solveig Krey ble verdens første kvinnelige sjef på ubåt, KNM «Kobben» av Kobben-klassen.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS