Nyheter

LAKK-NEI: En modell av USAs tidligere president Donald Trumps foretrukne Air Force One-design stod i Det ovale kontor i 2019. I bakgrunnen sitter nevnte president sammen med Canadas statsminister Justin Trudeau.

Biden dropper Trump-design på Air Force One

Den sittende presidenten går heller for en dypere versjon av den klassiske blåturkise fargen fra Kennedys regjeringstid når flyet skal omlakkeres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs forrige president Donald Trump ønsket at flyet skulle lakkeres i rødt hvitt og blått, skriver nyhetsbyrået Reuters. Men denne fargekombinasjonen ville skape for mye varme på flykroppen, mente fagfolk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Biden-administrasjonen har derfor landet på en modifisert versjon av de klassiske fargene til flyet, som innebærer to nyanser av blått, når det symboltunge flyet skal få ny drakt. Det vil si en såkalt Robin's egg blue, oppkalt etter den spesielle fargen på den amerikanske vandretrostens egg. Den smykkeglade kjenner kanskje fargen fra den amerikanske gullsmeden Tiffany's visuelle profil.

Lakken på Air Force One's flykropp vil bli i en dypere tone av blåfargen enn den har vært tidligere. Motorene skal lakkeres i en mørkere blåfarge.

Flyet av type Boeing 747-8 er designet for å kunne fungere som Det hvite hus i luften i de verst tenkelige scenarioer, slik som atomkrig. Det er modifisert med militære flyinstrumenter, avansert kommunikasjon og selvforsvarssystemer.

GÅR FOR BLÅ: USAs president Joe Biden har valgt en dypere fargepalett av den klassiske Air Force One-lakken.
Powered by Labrador CMS