Nyheter:

Storbritannias ambassadør til USA, Karen Pierce.
Storbritannias ambassadør til USA, Karen Pierce.

Britene koblet inn forsvaret i koffein-feide med amerikanerne

I pansret vogn, fly og på fartøy demonstrerer britene hvordan en perfekt kopp te brygges. Den britisk-amerikanske koffein-krangelen har nådd de øverste diplomatiske sirkler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Storbritannias ambassadør til USA, Karen Pierce, koblet på det britiske forsvaret etter at det i visse diplomatiske kretser har vært rynket på nesen av en amerikansk kvinnes te-oppskrift på den sosiale plattformen Tiktok.

@jchelle36

Hot tea “this American girl” likes 😊 ##americanintheuk ##fyp @nichole.caroline

♬ original sound - jchelle36

Dette fikk reaksjonene fra den britiske ambassadøren til å nærme seg kokepunktet, skriver CNN.

– Jeg ser det er stor interesse for hvordan lage en kopp te på britisk vis. Så jeg har koblet på mine militære rådgivere for å få dette på det rene, skriver Pierce i en Twitter-melding 22. juni.

Den amerikanske ambassadøren til Storbritannia, Woody Johnson, har meldt seg på koffein-utvekslingen. Han demonstrerer i denne videoen hvordan han lager en kopp med pulverkaffe i sitt eget hjem.

I anledning USAs nasjonaldag 4. juli sendte britiske styrker nok et humoristisk te-stikk i amerikanernes retning. Med en dronning Elisabeth-kopp demonstrerte kamuflert personell hvordan de brygger en skikkelig kopp te i felt.

Det amerikanske forsvarsdepartementet skriver at selv om de setter pris på innsatsen britene har gjort for å drive voksenopplæring i tekoking, kan det være forgjeves. Amerikanerne drikker nemlig ikke te.

– Personellet vårt drikker imidlertid kaffe, og de vil strekke seg langt for å sikre seg sine morgenkopper med «go-juice», skriver departementet.

Det ramser opp kaffetilbudene de amerikanske soldatene har i garnison, leir og felt.

– Dersom de er desperate, heller soldatene bare kaffepulver i kaldt vann, rister det og heller nedpå.

Powered by Labrador CMS