Nyheter:

Storbritannias ambassadør til USA, Karen Pierce.
Storbritannias ambassadør til USA, Karen Pierce.

Britene koblet inn forsvaret i koffein-feide med amerikanerne

I pansret vogn, fly og på fartøy demonstrerer britene hvordan en perfekt kopp te brygges. Den britisk-amerikanske koffein-krangelen har nådd de øverste diplomatiske sirkler.

Publisert Sist oppdatert

Storbritannias ambassadør til USA, Karen Pierce, koblet på det britiske forsvaret etter at det i visse diplomatiske kretser har vært rynket på nesen av en amerikansk kvinnes te-oppskrift på den sosiale plattformen Tiktok.

@jchelle36

Hot tea “this American girl” likes 😊 ##americanintheuk ##fyp @nichole.caroline

♬ original sound - jchelle36

Dette fikk reaksjonene fra den britiske ambassadøren til å nærme seg kokepunktet, skriver CNN.

– Jeg ser det er stor interesse for hvordan lage en kopp te på britisk vis. Så jeg har koblet på mine militære rådgivere for å få dette på det rene, skriver Pierce i en Twitter-melding 22. juni.

Den amerikanske ambassadøren til Storbritannia, Woody Johnson, har meldt seg på koffein-utvekslingen. Han demonstrerer i denne videoen hvordan han lager en kopp med pulverkaffe i sitt eget hjem.

I anledning USAs nasjonaldag 4. juli sendte britiske styrker nok et humoristisk te-stikk i amerikanernes retning. Med en dronning Elisabeth-kopp demonstrerte kamuflert personell hvordan de brygger en skikkelig kopp te i felt.

Det amerikanske forsvarsdepartementet skriver at selv om de setter pris på innsatsen britene har gjort for å drive voksenopplæring i tekoking, kan det være forgjeves. Amerikanerne drikker nemlig ikke te.

– Personellet vårt drikker imidlertid kaffe, og de vil strekke seg langt for å sikre seg sine morgenkopper med «go-juice», skriver departementet.

Det ramser opp kaffetilbudene de amerikanske soldatene har i garnison, leir og felt.

– Dersom de er desperate, heller soldatene bare kaffepulver i kaldt vann, rister det og heller nedpå.

Powered by Labrador CMS