Nyheter

BTS: En sørkoreansk politiker forslår at boybandet BTS gjenforenes for å spille for skuffede speidere etter avlysningen av den store speiderleiren i landet. Han er bekymret for landets omdømme etter at arrangementet gikk i vasken.

K-pop-stjerner får perm for å underholde skuffede speidere

Sørkoreansk politiker vil gi skuffede speidere underholdning med K-pop-gruppa BTS som plaster på såret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En sørkoreansk politiker er bekymret for landets omdømme etter evakueringen av den internasjonale speiderleieren. Nå ber han K-pop-gruppa BTS om hjelp.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forslaget kommer fra Sung Il-Jong, som sitter i den sørkoreanske nasjonalforsamlingen.

– Vi må fylle opp det tomme programmet for disse verdifulle gjestene med kraften i koreansk kultur, skriver Sung i et Facebook-innlegg. Han henviser til titusenvis av speidere som nå venter på å få reise hjem fra speiderleiren som er avlyst etter ekstremvarme og tyfonvarsel.

Et problem er imidlertid at superstjernene i BTS ikke er aktive om dagen. To av medlemmene, Jin og J-Hope, er for tiden opptatt med å avtjene verneplikt. Et tredje medlem, Suga, er også i ferd med å ta fatt på sin plikttjeneste.

Den koreanske parlamentarikeren mener at det sørkoreanske forsvaret må gi dem permisjon, slik at BTS kan ha en kort gjenforening for å underholde de strandede speiderne etter jamboree-fadesen.

– Alle nødvendige tiltak bør iverksettes for å få i stand en konsert på fredag for speiderne, mener han. Han mener dette vil heve Sør-Koreas nasjonale prestisje.

– Speiderleiren har svekket vårt lands rykte på grunn av manglende forberedelser og dårlig ledelse, mener Sung, som sitter i forsvarskomiteen i nasjonalforsamlingen.

Avviklingen av speiderleiren har fått krass kritikk i sørkoreanske medier.

Powered by Labrador CMS