Nyheter:
Prosjekt Telemark
I tre år har ingeniør Nils Thune jobbet med Telemark bataljon for å dokumentere valget å bli soldat.
Denne artikkelen er over syv år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
I 2014 fikk fotograf og ingeniør, Nils Thune, innpass blant soldatene i Telemark bataljon. Han ønsket å dokumentere hverdagen til de som har gjordt det til sitt livsvalg, om nødvendig, å gå i krigen. Gjennom tre år har har fulgt de profesjonelle soldatene på Rena under øvelse og i leir. Det har det blitt fotobok av, «Telemark Battalion».
– Når de øvde var det med skarp ammunisjon. De gjorde det med full kontroll. I tillegg til å dokumentere livvsvalg gjennom fotografier, har jeg ønsket å lage en bok, noe varig, for soldatene og familiene hjemme, sier Thune som har en sønn som har tjenestegjort i Telemark bataljon.
– Soldatene har også gjort et livsvalg.
Thune har tidligere dokumentert klosterliv i Europa som ble boken «The Rule of Life» og fulgt en 74 år gammel «ungkar» fra Vågå, Ola Haugen. Han så etter stillheten. Å følge Telemark bataljon var annerledes.
– Jeg ønsket å prøve meg på noe som ikke var så stillsittende. Soldatene har også gjort et livsvalg.
Thune forteller at han ikke er ferdig med å dokumentere livet i Forsvaret. Han jobber med andre prosjekter som trolig vil resultere i flere fotobøker fra ingeniøren som aller helst vil bli fotograf på heltid.
– Jeg har såvidt dekket trykkekostnadene ved denne boken. Likevel er det dette jeg ønsker å drive med, sier Thune som deltok på sin første fotoworkshop da han var 46 år.
På hjemmesiden til Nils Thune kan du se flere bilder fra Telemark Bataljon og andre fotoprosjekter.