Nyheter:

Torsdag overtok Eirik Kristoffersen som ny sjef Heimevernet.
Torsdag overtok Eirik Kristoffersen som ny sjef Heimevernet.

Kristoffersen er ny HV-sjef

– Heimevernet har rundt 40 000 mennesker som er vel organisert, trent og utrustet. Nå vil jeg møte disse menneskene.

Publisert Sist oppdatert

Det sa generalmajor Eirik Johan Kristoffersen etter at han ble innsatt som ny sjef Heimevernet under en markering på Terningmoen, Elverum, torsdag. 

Kristoffersen overtar etter Tor Rune Raabye som går av for aldersgrensen. Den nye sjefen for HV takket for tilliten under et arrangement med mange gjester fra Forsvaret og det sivile liv.


– Den første måneden vil jeg bruke til å reise rundt og treffe menneskene i Heimevernet, de som er HV. Så står jeg bedre rustet til å lede Heimevernet videre, sa han.

Forsvarssjefen, admiral Haakon Bruun-Hanssen, ledet seremonien med skifte av sjefer på Terningmoen. Han snakket først om den tiden der Tor Rune Raabye hadde vært generalinspektør og sjef.

– Reduksjonen av Heimevernet som langtidsplanen legger opp til, har ikke vært godt mottatt i HV. Som sjef har generalmajor Raabye også vært tydelig på at det ikke var slik han har ønsket det, men han har lojalt gjennomført de beslutninger som er fattet, sa Bruun-Hanssen. 

Reduksjonen av Heimevernet som langtidsplanen legger opp til, har ikke vært godt mottatt i HV

Forsvarssjefen mente det likevel hadde vært mye positivt i utviklingen av Heimevernet mens Raabye var generalinspektør og sjef de siste fire årene.  

– Særlig gjelder dette innen logistikk og materiell. Du har vært en nytenkende offiser. Takk for den innsatsen du har lagt ned og for det du har oppnådd, sa admiralen.

Raabye takket forsvarssjefen for godt lederskap – særlig da det stormet som verst.