Nyheter:

Kristin Lund utnevnt til St. Olavs Orden

Generalmajor Kristin Lund (61) er utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden.

​Hun får utmerkelsen på bakgrunn av «fremragende innsats for likestilling». Kristin Lund reiser neste uke hjem til Norge og avslutter innsatsen som sjef for UNTSO – FN-operasjonen i Midtøsten som ble opprettet i 1948. Hun er første kvinne i stillingen.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Forsvarssjefens representasjonsbolig 24. oktober 2019, melder Slottet. 

– Jeg ble veldig overrasket når forsvarssjefen ringte for en stund tilbake. Det er fantastisk å bli hedret på denne måten, sier generalmajor Kristin Lund på telefon fra Jerusalem. 

Hun får utmerkelsen for sin innsats for likestilling i Forsvaret:

– Vi har måttet kjempe for å komme dit vi er i dag. Det har vært oppoverbakke i veldig mange år. Som kvinne har jeg ofte følt at man har noe å bevise.

Til tross for det gode arbeidet som har skjedd innen likestilling i Forsvaret, er det viktig å ikke hvile på «laurbærene», mener hun.

FN-MEDALJE OG ST.OLAVS ORDEN

– Man hører fortsatt om trakassering og forskjellsbehandling, så dette er et kontinuerlig arbeid, sier Lund som mener det er viktig å gå foran med et godt eksempel.

– Jeg prøver å lede på den måten jeg selv ønsker å bli ledet. Nå har jeg så mange flotte kvinnelige kollegaer i Forsvaret. Jeg er sikker på at likestillingsarbeidet videreføres på en god måte. 

Hun er ferdig i jobben som sjef UNTSO, FN-operasjonen i Midtøsten, 22. oktober.
Før den tid skal hun en tur til New York og få FN-medaljen av generalsekretær António Guterres.

– Jeg lander i Norge dagen før overrekkelsen. Det blir hektisk, men alt går. Jeg ser fram til å motta St. Olavs Orden. Det er en stor ære å bli anerkjent på denne måten. 


Powered by Labrador CMS