En statue foran en av bygningene som ble skadet under eksplosjonen i Beirut tirsdag.

Krisehjelpen ankommer Libanon

Flere land bidrar med medisinsk hjelp, feltsykehus, redningseksperter og hunder når det første av krisehjelp når Libanon etter katastrofen i Beirut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den massive eksplosjonen i byens havneområde har ført til enorme ødeleggelser. Minst 113 mistet livet, og mange er savnet.

Flere av landene i regionen var tidlig ute. Qatar har allerede fått på plass flere feltsykehus for å lette byrden på det libanesiske helsevesenet, som allerede er hardt belastet av koronapandemien. Også Kuwait har sendt medisinsk hjelp.

Algerie har lovet å sende fire lastefly og et skip med humanitær hjelp, medisinsk personell, brannmannskaper, forsyninger og byggematerialer.

Fra Europa

Også flere europeiske land hjelper til. Frankrike sender tre militærfly, som i tillegg til en mobil helsestasjon og flere tonn med medisinsk utstyr og sanitærartikler også frakter søk- og redningseksperter.

Tyskland sender flere titalls søk- og redningseksperter for å lete etter overlevende som kan være fanget i ruinene. Om lag 50 ansatte ved landets sivilforsvarsorganisasjon THW er sendt ut, sammen med letehunder og 15 tonn utstyr.

Norge gir penger og utstyr

En rekke andre europeiske land, blant dem Kypros, Nederland, Tsjekkia og Polen, bidrar også med assistanse på flere vis, fra letehunder, via leger og brannmannskaper og til redningseksperter.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyste onsdag at Norges bidrag beløper seg til 25 millioner kroner. 40 tonn medisinsk utstyr skal sendes til Libanon.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS