Nyheter

IKKE STRAFFSKYLD: Mannen som er tiltalt erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer. Saken skal opp i Nord-Troms og Senja tingrett 20. og 21. oktober.
IKKE STRAFFSKYLD: Mannen som er tiltalt erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans forsvarer. Saken skal opp i Nord-Troms og Senja tingrett 20. og 21. oktober.

Advokat: Voldtektstiltalt jobber ikke lenger i Forsvaret

– I utgangspunktet vil han ikke erkjenne straffskyld, opplyser tiltaltes forsvarer Olav Eriksen.

Publisert Sist oppdatert

Mannen som er tiltalt for voldtekt av en kollega i Målselv i Indre Troms jobber ikke lenger i Forsvaret. Det opplyser hans forsvarer Olav Eriksen mandag ettermiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Han jobber ikke lenger i Forsvaret som en direkte konsekvens av varslingssaken som kom i forkant eller parallelt med at anmeldelsen kom, sier Eriksen til Forsvarets forum.

Eriksen kjenner ikke til om det er mannen selv som har sagt opp sin stilling.

Erkjenner ikke straffskyld

I tiltalen mot mannen står det at han skal ha presset den kvinnelig kollegaen mot en husvegg, kysset henne, for så å forgripe seg på henne. Hendelsen skal ha skjedd natt til lørdag 29. august.

Den tiltalte kjenner seg ikke igjen i påstandene, sier forsvarsadvokat Eriksen.

Les også: Natvig: Forsvaret skal gi riktig reaksjon for alle

– I utgangspunktet vil han ikke erkjenne straffskyld. Han kjenner seg ikke igjen i den beskrivelsen som fornærmede har gitt av denne hendelsen, sier han.

Eriksen sier det i stor grad er enighet om hendelsesforløpet, men at mannen ikke kjenner seg igjen i å skulle ha begått overgrep mot fornærmede i saken.

Forsvaret: Kan ikke kommentere

Forsvarets forum har snakket med pressevakt for forsvarsstaben, som opplyser om at saken er kjent i Forsvaret, men at de ikke kan kommentere på personalsaker som går i rettssystemet.

Kvinnen jobber fortsatt i Forsvaret.

– Det var i den anledning at de traff hverandre på en fest, mens begge to var ansatte, sier Eriksen.

Mannen er under tiltale for overtredelse av Straffeloven paragraf 291, for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, ifølge tiltalebeslutningen. Sakstema er voldtekt uten samleie.

Kvinnen anmeldte saken i 2022, nærmere to år etter hendelsen. Strafferammen er på over seks år.

Les også: Varslingssakene: På tide å kalle inn den tause majoritet

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Forsvaret ikke kjenner til saken annet enn det som har fremkommet i media. Det medfører ikke riktighet. Rettelsen ble gjort 20.09.22, klokken 14:04.

Powered by Labrador CMS