Nyheter

DRAP: En mann og et barn sykler gjennom gatene i utkanten av Kyiv i forstaden Butsja tidligere i år. En sivil mann drept av russiske soldater ligger i veikanten.

Nye russiske krigsforbrytelser i Kharkiv-regionen

Etter gjenerobringen av store områder i Kharkiv-regionen de siste dagene melder Ukraina at det er avdekket bevis på krigsforbrytelser begått av russiske styrker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge politisjef Serhij Bolvinov i Kharkiv skal russiske styrker regelmessig ha torturert fanger på en lokal politistasjon. Rundt 40 personer skal ha blitt fengslet under den flere måneder lange okkupasjonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Okkupantene tok de som tjenestegjorde i militæret, slektningene deres og lette også etter folk som hjalp hæren, skriver Bolvinov på Facebook tirsdag.

KRIGSFORBRYTELSER: Ukrainsk politi graver opp uidentifiserte mennesker drept av russiske styrker i den nylig frigjorte byen Grakovo i Kharkiv-regionen 9. september 2022.

Etter at russiske styrker trakk seg tilbake fra området rundt Kyiv tidligere i år, ble det oppdaget flere hundre døde sivile. Russland benektet at russiske soldater sto bak drapene og hevdet da at grusomhetene var iscenesatt av Ukraina.

Powered by Labrador CMS