Nyheter

Mariupol: En kvinne går forbi en brennende bygning i Mariupol, Ukraina 13.mars 2022.

Separatister hevder over 145 er evakuert fra Mariupol

Over 140 sivile og fem ukrainske soldater er evakuert fra den beleirede byen Mariupol, ifølge myndighetene i utbryterrepublikken Donetsk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fem soldater i Ukrainas væpnede styrker har lagt ned våpnene og frivillig forlatt området til stålverket Azovstal, skriver myndighetene i Donetsk på meldingstjenesten Telegram onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en annen melding tirsdag kveld, sa separatistene at over 140 sivile er evakuert fra den krigsherjede havnebyen. Det er ikke kjent hvor de har blitt evakuert til.

Russiske styrker har trappet opp angrepene mot Mariupol, som er strategisk viktig for å skape en landforbindelse mellom den annekterte Krim-halvøya og de russiskstøttede utbryterrepublikkene Luhansk og Donetsk i Øst-Ukraina.

Les også: Russland har gitt ukrainske styrker i Mariupol et nytt ultimatum

Tirsdag sa Russland at det var opprettet en humanitær korridor for soldater som vil legge ned våpnene og forlate byen. Onsdag sier Ukraina at de to landene er enige om å la sivile få fritt leide ut av byen samme ettermiddag.

De siste ukrainske soldatene i byen har forskanset seg på det 11 kvadratkilometer store området til Azovstal.

Powered by Labrador CMS