Nyheter

FORSVARER: Pave Frans mener det er akseptabelt å levere og bruke våpen i Ukraina – såfremt de brukes i selvforsvar.
FORSVARER: Pave Frans mener det er akseptabelt å levere og bruke våpen i Ukraina – såfremt de brukes i selvforsvar.

Paven: Moralsk akseptabelt å forsyne Ukraina med våpen

At andre land leverer våpen til Ukraina er moralsk akseptabelt forutsatt at våpnene brukes til selvforsvar, sier pave Frans.

Publisert

– Men det ville vært umoralsk å levere våpen med den hensikt å provosere fram mer krig, selge enda flere våpen eller bli kvitt gamle våpen, sa paven da han ble spurt om han fordømmer all våpenstøtte til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Med henvisning til den russiske invasjonen av Ukraina, sa lederen for verdens 1,3 milliarder katolikker at det likevel er lov å forsvare seg – selv med bruk av våpen.

– Det er ikke bare rettferdiggjort, men også et bevis på kjærligheten til landet og hjemmet ditt. Folk forsvarer det de elsker, sa pave Frans.

Paven var torsdag på vei hjem fra en todagers lang tverreligiøs kongress i den kasakhstanske hovedstaden, Nur-Sultan. Der var fred i verden et sentralt tema.

Paven har lenge snakket om viktigheten av dialog for å få slutt på krigen i Ukraina. Samtidig har hans gjentatte oppfordring til samtaler med Kreml og med patriark Kirill fra den russisk-ortodokse kirken vakt kritikk i Ukraina.


Powered by Labrador CMS