Nyheter

ANSVARLIG: President Zelenskyj mener det bør opprettes en juridisk mekanisme slik at Russland kan betale kompensasjon med sine midler til de som er blir påført lidelse av Russlands handlinger.

Zelenskyj: Russland må stilles økonomisk ansvarlig

Dette er noen av de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 21. mai.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland må stilles økonomisk ansvarlig for ødeleggelsene som landets styrker påfører Ukraina, mener den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj. Han mener at det må opprettes en juridisk mekanisme der alle som blir påført lidelser som følge av Russlands handlinger, vil kunne motta kompensasjon fra russiske midler.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den russiske sjakkstjernen Garry Kasparov og den tidligere oligarken Mikhail Khodorkovskij er ført opp på russiske myndigheters liste over utenlandske agenter. Kreml hevder de har mottatt finansiering fra Ukraina og USA.

Les også: Russland varsler nye militærbaser som svar på Nato-utvidelse

Italia og Tyskland gir grønt lys for at russisk gass kan kjøpes uten å bryte sanksjonene, så lenge betalingene skjer i russisk valuta, ifølge kilder som Reuters har snakket med. De to landenes konklusjoner skal være resultat av konsultasjoner med EU-kommisjonen.

Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer Ukrainas gjeldshåndteringsevne for andre gang på tre måneder. Byrået mener det er økende risiko for at den russiske invasjonen av Ukraina kan komme til å påvirke landets evne til å håndtere gjelden.

Powered by Labrador CMS