Nyheter

KONSEKVENSENE: Russlands invasjon har blant annet ført til at 12 millioner ukrainere er fordrevet og 5 millioner på flukt utenlands, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. Her på en pressekonferanse 23. april.

Zelenskyj: Russland kontrollerer en femdel av Ukrainas territorium

Russiske styrker er i ferd med å styrke kontrollen i Donbas-regionen og rykker langsomt fram mot Ukrainas de facto-administrasjonssenter i Donbas, Kramatorsk.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland har nå kontroll over rundt 20 prosent av Ukrainas territorium, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det inkluderer områder som er erobret etter invasjonen i februar, den annekterte Krim-halvøya og områder som holdes av prorussiske separatister i Donbas.

Russiske styrker er i ferd med å styrke kontrollen i Donbas-regionen og rykker langsomt fram mot Ukrainas de facto-administrasjonssenter i Donbas, Kramatorsk.

På den annen side trakk russerne seg ut av hovedstadsområdet og Kharkiv etter å ha møtt hard motstand og fokuserer nå på industriområdet i Donbas.

I en tale til Luxembourgs nasjonalforsamling torsdag sa Zelenskyj at russerne i 2014 kontrollerte 43.000 kvadratkilometer av Ukrainas territorium, omtrent som Nederland. Men tre måneder etter invasjonen er området tredoblet til 125.000 kvadratkilometer, mye større enn Nederland, Belgia og Luxembourg kombinert.

Han sa også at et område på nesten 300.000 kvadratkilometer er forurenset av miner og ueksploderte bomber og granater, og at 12 millioner ukrainere er fordrevet og 5 millioner på flukt utenlands.

Les også: Tidligere CIA-sjef hevder at over 20.000 russiske soldater kan være drept så langt

Powered by Labrador CMS