Nyheter

FORSVARSMINISTER: Lloyd Austin under besøket i Kyiv søndag.
FORSVARSMINISTER: Lloyd Austin under besøket i Kyiv søndag.

USA: Ønsker et svekket Russland

Forsvarsminister Lloyd Austin sier Russland skal hindres i å repetere invasjonen i Ukraina. Mens Kreml i et notat krever at USA stanser våpenstøtten.

Publisert

USA ønsker at Russland skal svekkes i en slik grad at landet ikke igjen kan gjøre noe som tilsvarer invasjonen i Ukraina, ifølge forsvarsminister Lloyd Austin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han og utenriksminister Antony Blinken møtte pressen i Polen mandag etter sitt besøk i Ukraina.

– Vi ønsker å se Russland svekket i en slik grad at landet ikke kan gjøre den typen ting som det har gjort med invasjonen av Ukraina, sa Austin.

De to ministrene møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv søndag kveld.

Russland krever på sin side stans i USAs våpenstøtte til Ukraina, kaller den uakseptabel og sier den ikke bidrar til å finne en diplomatisk løsning på krigen.

Kreml krever i et notat til Washington at USA stanser våpenstøtten, opplyser Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, i et intervju med TV-kanalen Russland-24, omtalt av det statlige nyhetsbyrået Tass.

– Washington vil levere våpen for 800 millioner dollar til Kyiv. Dette er et enormt tall, og det bidrar ikke til å finne en diplomatisk løsning, til å løse situasjonen. Vi understreker i et notat at dette er en uakseptabel situasjon og krever en slutt på denne praksisen, sier Antonov.

Powered by Labrador CMS