Nyheter

BLE BOMBET: De 13 ukrainske soldatene utstasjonert på øya Zmiinyi skal ha blitt bombet da de nektet å overgi seg.

Ukrainske soldater som ble meldt drept, kan likevel være i live

De 13 ukrainske soldatene som torsdag ble meldt drept mens de forsvarte ei øy i Svartehavet, kan likevel være i live, mener den ukrainske grensevaktstyrken.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De 13 var utstasjonert på øya Zmiinyi (Slangeøya på norsk) i Svartehavet. Den ligger sør for Odesa og er en av få ukrainske øyer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag sa president Volodymyr Zelenskyj og den ukrainske grensevaktstyrken at de var blitt drept av russiske styrker som tok kontroll over øya.

– Alle grensesoldatene døde heroisk, uten å gi opp. De blir tildelt ordenen «helt av Ukraina» posthumt, sa Zelenskyj.

Men lørdag gikk grensevaktstyrken ut med en ny melding der det heter at det er stor grunn til å anta at de 13 likevel kan være i live og muligens tatt til fange av russiske styrker, melder CNN

Fredag gikk et lydopptak fra det som skal ha vært en verbal utveksling mellom de ukrainske soldatene på øya og en offiser på et russisk marinefartøy, verden rundt i sosiale medier.

Det skal gjengi kommunikasjonen mellom marinefartøyet og de ukrainske soldatene.

– Dette er et marinefartøy. Dette er et russisk marinefartøy. Jeg oppfordrer dere til å legge ned våpnene og overgi dere for å unngå blodsutgytelser og unødvendige ofre. Hvis ikke blir dere bombet, sier marinefartøyet over radioen.

– Til det russiske marinefartøyet: Dra til helvete, sier en ukrainsk soldat.

Powered by Labrador CMS