Nyheter

ANGREP: Ukrainske brannmenn arbeider i ruinene av et utbrent kjøpesenter etter et rakettangrep i Krementsjuk tidligere denne uken. Ifølge ukrainske myndigheter ble minst 18 sivile drept.

Ukrainsk general: Russland bruker gamle raketter med liten treffsikkerhet

Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til fredag 1. juli.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

14 personer er drept og 30 såret i et russisk rakettangrep mot en boligblokk i Odesa-regionen sør i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

FNs humanitære koordinator for Ukraina sier det pågår åpenbare brudd på folkeretten og menneskerettighetene i okkuperte deler av landet.

Russlands president Vladimir Putin varsler at industrispionasje skal bli et prioritert felt for utenlandsetterretningen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at situasjonen i Svartehavet blir betydelig endret når Slangeøya nå er tilbake på ukrainske hender.

Canadas statsminister Justin Trudeau har sluttført en avtale for overføring av 39 kampvogner til Ukraina.

Russiske styrker bruker unøyaktige raketter fra gamle sovjetlagre i over 50 prosent av angrepene sine mot Ukraina, hevder en ukrainsk general.

Brigader Oleksij Hromov sier at russiske styrker forsøker å treffe militære mål og kritisk infrastruktur, men at bruk av gamle raketter fra sovjettiden fører til betydelige tap av sivile liv, siden rakettene er mindre treffsikre.

— Fiendens mål er militære anlegg, kritisk infrastruktur og industri, og transportnettverk. Samtidig påføres sivilbefolkningen store tap som følge av at målene ikke treffes, sier Hromov ifølge Sky News.

— I gjennomføringen av rakettangrepene er over 50 prosent av tilfellene raketter fra gamle sovjetlagre, som ikke er tilstrekkelige nøyaktige. Dermed blir sivile bygninger truffet, sier Hromov.

I siste halvdel av juni har russiske styrker trappet opp rakettangrepene, opplyser han også.

Russlands president Vladimir Putin har sagt at hans styrker ikke går etter sivile mål.

Powered by Labrador CMS