Nyheter

ØDELAGT: Bildet viser det som skal være en forlatt russisk, pansret personellkjøretøy utenfor Kharkiv

Ukrainerne holder stand ved Kharkiv: Bilder skal vise ødelagt, russisk krigsmateriell

Bilder fra det ukrainske forsvarsdepartementet viser det som skal være russiske pansrede kjøretøyer som skal være ødelagt i kamper ved ringveien utenfor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En ukrainsk soldat med panservognmissil på ringveien utenfor Kharkiv.
En russisk uniformsjakke lå igjen i den ene stridsvognen

En konvoi med fire russiske panservogner ble i går angrepet og truffet av ukrainske styrker utenfor Kharkiv, melder Radio Free Europe med henvisning til en Twitter-melding fra den ukrainske forsvarsstaben.

Russiske separatister forsøkte å innta Kharkiv i 2014, men lyktes ikke. Byens borgermester oppfordret torsdag de rundt 1,5 millioner innbyggerne til å holde seg hjemme.

Kharkiv var frem til 1934 hovedstaden i Ukraina og er den nest største byen i landet. Byen ligger nær den russiske grensen, og har historisk sett vært en viktig forsvarsby.

Det ukrainske nyhetsbyrået Interfax Ukraine melder også om flere vellykkede angrep på russiske styrker. I Sumy-området nordøst i Ukraina skal fire russiske stridsvogner ha blitt ødelagt i kamper med det ukrainske forsvaret, ifølge den ukrainske forsvarsstaben. Opplysningene er foreløpig ikke uavhengig bekreftet.

Storbritannias forsvarsminister: Russland har mistet over 450 soldater

Britisk etterretning tror Russland ligger bak sin planlagte timeplan, og at den russiske hæren ikke har lyktes med å nå hovedmålene sine under invasjonens første døgn, sier forsvarsminister Ben Wallace til Sky News.

Han sier at mer enn 450 russiske soldater har mistet livet i kampene.

Storbritannia tror fortsatt Russland har til hensikt å invadere hele Ukraina, men Wallace sier ukrainerne har ytt større motstand enn russerne ventet. Russland har også mislyktes i å ta en viktig flyplass, sier Wallace.

Ukraina hevder å ha drept rundt 800 russiske soldater siden invasjonen startet natt til torsdag. President Zelenskyj hevder også at 137 ukrainere, både militære og sivile, har mistet livet.

Tallene er så langt ubekreftede.

Ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Interfax skal fire russiske stridsvogner ha blitt ødelagt utenfor Kharkiv torsdag.
Ukrainske soldater fotografert mens kamphandlingene pågikk utenfor Kharkiv torsdag.
Powered by Labrador CMS