Nyheter

STYRKER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder at ukrainske styrker har klart å ta ut mer enn 1.000 russiske stridsvogner, nesten 200 fly og nesten 2.500 pansrede kjøretøy. Påstandene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Ukraina sier de har ødelagt flere enn 1.000 russiske stridsvogner

Ukraina hevder at landets militære har ødelagt mer enn 1.000 russiske stridsvogner, nesten 200 fly og nesten 2.500 pansrede kjøretøy.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Likevel har russiske styrker nok utstyr til å gjennomføre ytterligere angrep, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Selvfølgelig har okkupantene fortsatt utstyr på lager. De har fortsatt missiler som kan ramme vårt territorium, sa han ifølge CNN.

— Men denne krigen har allerede svekket Russland så mye at de må planlegge for å ha enda mindre militærutstyr for paraden i Moskva, sa han videre med henvisning til den årlige militærparaden i Moskva 9. mai. Den er for å minnes seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Les også: Ukrainske styrker: Sivile evakueres fra stålverk i Mariupol

Zelenskyj hevdet videre at Russland har mistet flere enn 23.000 soldater siden krigen startet. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Russland kommer sporadisk med tall på falne soldater, som synes å være svært underdrevne. To dager før den forrige russiske oppdateringen, anslo Nato-tjenestepersoner at mellom 7.000 og 15.000 russiske soldater hadde falt i strid i Ukraina. Amerikanske tjenestepersoner tallfestet tapene til mellom 7.000 og 14.000 på omtrent samme tid, men de erkjente at estimatene var usikre.

Les også: Svenske og danske jagerfly på vingene for å avskjære russisk fly

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov erkjente tidlig i april at Russland har lidd betydelige tap i Ukraina. Han sa at det var «en stor tragedie» for landet, men oppga ikke noe tall.

Powered by Labrador CMS