Nyheter

ODESA: Beboere står dekket av tepper ved siden av husene sine som er skadet av russisk bombing i Odesa, Ukraina, lørdag 23. april.

Stigende dødstall etter missilangrep i Odesa

Tallet på døde etter det russiske missilangrepet i Odesa lørdag, har steget til åtte, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. En baby skal være blant de drepte.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidenten sier at sju russiske kryssermissiler slo ned i byen lørdag. Minst ett av missilene traff en boligblokk og gjorde stor skade.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De første opplysningene gikk ut på at fem mennesker var drept og 18 såret. En av de drepte var en tre måneder gammel baby, ifølge ukrainske myndigheter. En talsmann for lokale myndigheter sa at dødstallet trolig ville stige, og lørdag kveld sa president Volodymyr Zelenskyj at tallet på døde var steget til åtte.

Odesa er Ukrainas tredje største by med om lag én million innbyggere.

Fredag sa russiske militærtopper at målet med invasjonen av Ukraina er å ta full kontroll over hele det sørlige Ukraina i tillegg til den østlige Donbas-regionen.

Les også: Ukraina i natt - Flere bevis peker mot massedrap av sivile i Mariupol

Dersom de russiske styrkene får kontroll over Odesa og resten av Sør-Ukraina vil de få landtilgang til den prorussiske utbryterrepublikken Transdnjestr i Moldova. I tillegg vil Ukraina miste sin kystlinje mot Svartehavet.

Powered by Labrador CMS