Nyheter

KORNEKSPORT: En russisk soldat står på vakt ved havnen i Mariupol. Bak soldaten ligger et kornlager som Ukraina anklager Russland for å ha stjålet. Bildet er fra 12. juni 2022.

Russland planlegger fergerute fra Mariupol

Russland vil åpne en fergerute fra den okkuperte ukrainske havnebyen Mariupol for å knytte den tettere til russisk territorium

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ruten skal brukes til å levere nødvendige varer til gjenoppbyggingen av infrastrukturen i Mariupol og andre steder i folkerepublikkene Donetsk og Luhansk, skriver det russiske utenriksdepartementet på Telegram.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Russland hevder å ha inntatt Ukrainas største kullkraftverk

Byen ble beleiret tidlig i krigen, men først sent i mai hadde russerne full kontroll over byen, som var nesten fullstendig ødelagt. De russiskstøttede separatistene som nå kontrollerer byen, har lovet å bygge den opp igjen.

Departementet sier den nye fergen, som kan frakte opptil 600 tonn, etter planen skal ha én avgang hver dag.

Havnene i Mariupol er ryddet for miner. De lokale myndighetene som er lojale mot Russland har tidligere sagt at de vil bruke havnen til korneksport. Ukraina anklager Russland for å stjele kornet.

Powered by Labrador CMS