Nyheter

BAKHMUT: Ukraina sier de fremdeles kontrollerer en viktig vei inn og ut av Bakhmut, til tross for russiske forsøk på å kutte forsyningene.

Russerne vil ta kontroll over forsyningsrute inn til Bakhmut

Ukraina sier de kontrollerer den viktige veien inn og ut av Bakhmut. Situasjonen er fortsatt veldig vanskelig i byen, sier landets militære.

Publisert

– I flere uker har russerne snakket om å ta kontroll over «livets rute», så vel som å få konstant kontroll over den. Det er veldig vanskelig der, da de fortsetter å prøve, men forsvarsstyrkene har ikke latt russerne avskjære logistikken vår, sier Serhij Tsjerevatyi, talsperson for de østlige ukrainske styrkene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Livets rute» er en vei mellom Bakhmut og den nærliggende byen Tsjasiv Jar i vest. Det er omtrent 17 kilometer mellom de to byene.

Russiske styrker har i ti måneder forsøkt å ta over kontrollen i Bakhmut, en by som før krigen hadde 70.000 innbyggere. Russland ser på byen som et springbrett for å angripe andre byer.

Powered by Labrador CMS