Nyheter

NYTT RUSSISK ANGREP: Redningsmenn bærer en skadet mann etter et russisk angrepet på Barabashovo-markedet i Kharkiv, Ukraina.

Nye russiske angrep mot Kharkiv og Kramatorsk

Minst to mennesker er drept og 19 såret i nye russiske bombardementer mot storbyen Kharkiv øst i Ukraina, opplyser en ukrainsk guvernør.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– 19 personer er såret, deriblant et barn. Dessverre er tilstanden alvorlig for fire personer. To er døde, skriver guvernør Oleh Synegubov i sosiale medier torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dagen før ble tre personer drept i russiske angrep mot byen.

– Vi ber Kharkivs innbyggere være svært forsiktige. Fienden skyter mot byen på kaotisk og brutalt vis. Bli værende i tilfluktsrommene, oppfordrer Synegubov.

De siste ukene har Kharkivs innbyggere vendt tilbake til et slags hverdagsliv etter at byen i ukevis var utsatt for harde russiske angrep. Ukrainske styrker greide på et tidspunkt å presse russerne tilbake slik at det er blitt vanskeligere å ramme byen med artilleriangrep.

Les også: Moscow Times: Russiske soldater sendes til fronten etter knapt to ukers trening

I byen Kramatorsk i Donbas-regionen, der det den siste tiden har vært harde kamper, er en skole som ukrainske tjenestemenn sier ble brukt som matlager, rammet av et russisk angrep.

– Jeg har jobbet på denne skolen i 16 år. Det var hjemmet mitt, sier Olena Sjmadtsjenko, som er en av skolens ledere.

Powered by Labrador CMS