Nyheter

ILD: Elleve soldater drept på russisk militærbase i regionen Belgorod.

Elleve drept da to åpnet ild på militærbase i Russland

To utlendinger som hadde vervet seg frivillig til den russiske hæren, drepte elleve soldater på et skytefelt nær Ukrainas grense, ifølge forsvarsdepartementet

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ytterligere 15 soldater ble såret før gjerningspersonene selv ble drept, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva sent lørdag kveld. Hendelsen fant sted i Belgorod fylke som ligger sørvest i Russland og grenser til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsdepartementet sier de to åpnet ild mot andre soldater under en skyteøvelse og beskriver hendelsen som et terrorangrep. De to gjerningspersonene som beskrives som terrorister, hadde vervet seg frivillig og kom fra en tidligere sovjetstat som departementet ikke navngir

Les også: Belarus høyner den militære beredskapen

Upopulær mobilisering

Angrepet skjer få uker etter at Russlands president Vladimir Putin beordret en mobilisering av reservister til hæren som siden februar har ført en invasjonskrig i Ukraina. Ordren utløste demonstrasjoner, og flere hundre tusen russere har siden flyktet fra hjemlandet, mange av dem i frykt for å bli innkalt til hæren.

Putin sa fredag at over 220.000 reservister allerede er innkalt, og at han regner med at de resterende 80.000 vil være mobilisert innen to uker. Selv om presidenten sa at bare folk som nylig hadde tjent i militæret, vil bli gjenstand for mobiliseringen, er det kommet meldinger om at mange uten erfaring er blitt vervet. Russiske myndigheter har erkjent at mobiliseringen i mange tilfeller har vært dårlig organisert og lovet bot og bedring.

Les også: Nato-sjefen om russisk atomøvelse: Vi overvåker nøye

Urolig fylke

Lokale myndigheter i Belgorod har anklaget ukrainske styrker for å stå bak flere artilleriangrep som har rammet grensefylket den siste uka. Det ble ikke meldt om personskader i disse hendelsene.

Powered by Labrador CMS