Nyheter

BRITISK ETTERRETNING: Russland mener de har angrepet et marinefartøy og et lager av sjømålsraketter i byen Odesa, men britisk etterretning mener at det ikke er tegn til at slike mål er truffet. Bildet er fra 5.juni 2022, der brannmenn slukker en brann etter russisk missilangrep på en havn i Odesa.

Britisk etterretning: Ingen tegn til at russisk angrep traff militære mål i Odesa

Russland hevder de har angrepet et marinefartøy og rakettlagre i Odesa. Det britiske forsvaret skriver tirsdag at det ikke er tegn til at slike mål er truffet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet mot byen skjedde lørdag, dagen etter at russiske og ukrainske representanter undertegnet en kornavtale med FN og Tyrkia. Odesa er en viktig havn for den ukrainske korneksporten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Ukraina har mottatt sine første Gepard luftvern fra Tyskland

– Det russiske forsvarsdepartementet hevdet å ha truffet et ukrainsk marinefartøy og et lager av sjømålsraketter. Det er ingen tegn til at det var slike mål på stedet der rakettene traff, skriver det britiske forsvaret i en etterretningsoppdatering på Twitter.

De skriver videre at Russland nesten sikkert ser sjømålsrakettene som en sentral trussel som begrenser effektiviteten til deres Svartehavsflåte.

– Dette har alvorlig undergravet den overordnede invasjonsplanen, siden Russland ikke realistisk sett kan forsøke en landgang for å erobre Odesa, heter det i Twitter-meldingen.

Det britiske forsvaret mener Russland vil fortsette forsøkene på å ødelegge de ukrainske sjømålsrakettene.

Les også: Ukraina lover å gjenerobre Kherson innen september

– Imidlertid er den russiske prosessen for å finne målene etter all sannsynlighet rutinemessig undergravet av gamle etterretningsopplysninger, dårlig planlegging og en ovenfra-og-ned-tilnærming til operasjonene, fortsetter de.

Powered by Labrador CMS