Nyheter

KONFERANSE: Den britiske forsvarsminister Ben Wallace har tidligere sagt at konferansen IDDCU ville se hva de kan samle fra hele verden for å sikre at Russland ikke lykkes i sin invasjon av Ukraina.
KONFERANSE: Den britiske forsvarsminister Ben Wallace har tidligere sagt at konferansen IDDCU ville se hva de kan samle fra hele verden for å sikre at Russland ikke lykkes i sin invasjon av Ukraina.

Storbritannia holdt internasjonal konferanse for å sikre militærhjelp til Ukraina

Storbritannia har holdt en ny giverkonferanse for å mobilisere mer militær bistand til Ukraina, sier det britiske forsvarsdepartementet.

Publisert

Dette er den andre internasjonale militærgiverkonferansen for Ukraina (IDDCU), der allierte har som mål å styrke Ukrainas væpnede styrker. Over 35 internasjonale partnere deltok på konferansen torsdag for å diskutere situasjonen i Ukraina og landets mest presserende krav til både militærhjelp og annen bistand.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Støre snakket med Putin: – Klare meldinger begge veier

Den britiske forsvarsministeren Ben Wallace sier at det er viktig at verden samles for å hindre at Russland lykkes med sin invasjon av Ukraina.

— Dagens giverkonferanse viser det internasjonale samfunnets vilje til å støtte Ukraina i møte med president Putins ulovlige og uprovoserte invasjon, sier Wallace i en pressemelding.

— Den britiske regjeringen jobber nå med Polen, USA og andre partnere for å koordinere leveransen av langsiktig internasjonal støtte sammen med den nylig annonserte britiske militærstøttepakken til Ukraina, sier han videre.

Les også: TV4: – Russiske fly som krenket svensk luftrom, var utstyrt med kjernevåpen

Det har foreløpig ikke kommet opplysninger om hvor mye utstyr de fikk samlet inn torsdag, og fra hvilke land. Men noe av det de sender til Ukraina, er Starstreak luftvernsystemer, over 4.000 NLAWs- og Javelin-raketter, samt 6.000 nye høyeksplosive missiler.

Powered by Labrador CMS