Nyheter

GIR ORDRE: Vladimir Putin gir ordre om å styrke hæren med 180.000 soldater.

Putin gir ordre om å styrke hæren med 180.000 soldater

President Vladimir Putin gir ordre om å øke størrelsen på den russiske hæren med 180.000 soldater til 1,5 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Putin ga ordren i et dekret som ble publisert på Kremls nettsider mandag. Det gjelder fra og med 1. desember.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette fører til at det totale antallet russiske militærpersonell blir på nær 2,4 millioner, deriblant 1,5 millioner soldater. Forrige gang Russland styrket hæren var i desember i fjor.

I juni sa Putin at det totale antallet soldater som var involvert i kampene i Ukraina, var på nær 700.000.

Etter å ha innkalt ytterligere 300.000 soldater til å svare på Ukrainas motoffensiv høsten 2022, har russiske myndigheter byttet ut høyt rangerte soldater med frivillige. De frivillige soldatene har blitt tiltrukket av de relativt høye lønningene.

Knappheten på militærpersonell anses som en av hovedårsakene til Ukrainas vellykkede innmarsj i den russiske grenseregionen Kursk. Kreml har forsøkt å unngå omplassering av soldater fra Øst-Ukraina og stolt på at forsterkninger fra andre områder stanser de ukrainske angrepene.

Mandag hevdet det russiske forsvarsdepartementet at de har tatt tilbake kontrollen over to landsbyer i Kursk fra ukrainske styrker. Disse opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold.

Powered by Labrador CMS